grbHNnew
  Herceg-Novi Municipality
Official website

Одржан први састанак радне групе за израду Стратегије за младе Општине Херцег Нови

strategijazamladeСтратегија за младе Општине Херцег Нови биће референтан оквир за спровођење конкретних корака за унапређење живота младих људи у нашем граду.

30 Teddy Bear Coat Outfits to Brave the Cold in Style

Израда овог документа од изузетног је значаја за наш град јер је брига о младима полазна тачка да бисмо имали здраво друштво, чуло се данас на првом састанку радне групе која ће радити на изради Нацрта Стратегије за младе Општине Херцег Нови за период од 2019. до 2022. године.

Састанку су присуствовали делегирани представници локалне управе, установа и НВО сектора, који чине радну групу: секретарка за културу Ана Замбелић Пиштало са сарадницама, стручна консултанткиња Слађана Петковић, професорица Душанка Ковачевић из Основне школе „Милан Вуковић“, психолошкиња у Дому здравља Јелена Пејовић, инспекторка Данијела Радовић из Центра безбједности Херцег Нови, Емрах Јефрка из Центра за социјални рад Херцег Нови, Весна Вукашиновић испред Завода за запошљавање – Биро рада Херцег Нови, Ведран Крнић из НВО Омладински центар Херцег Нови, Сенка Домовић Булут и Наташа Дендић из НВО Урбан Нова, Љиљана Крстић из удружења Зрак сунца, Стево Лазаревић из НВО Нови развој и омладински радник Александра Марић.
Секретарка за културу Ана Замбелић Пиштало истакла је да је радна група састављена уважавајући све сегменте који се тичу младих људи и потпуно у складу са смјерницама које је даје национална Стратегија за младе. Осим чланова групе који на различитим нивоима имају богато искуство рада са младим људима и на питањима који се тичу младих, у рад на  Нацрту Стратегије ће се укључити ђаци средње и основне школе, као и млади људи који су активни у цивилном сектору, јер је њихово учешће и мишљење веома битно.
Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови расписао је Јавни позив за предлагање чланова/ица Радне групе за израду Нацрта Стратегије за младе Општине Херцег Нови за период од 2019. до 2022. године.
Радна група је формирана на основу Јавног позива који је Секретаријат за културу упутио установама и правним лицима из области образовања, запошљавања, здравства, културе, информисања, спорта, унутрашње безбједности, невладиних организација и удружења која се баве питањима младих са сједиштем у Херцег Новом, као и младима старосне доби од 15 до 29 година, да предложе кандидате/киње за чланове/ице радне групе.
Задатак радне групе је да у наредном периоду, током редовних састанака, уради анализу постојећег стања, евидентира проблеме и присутне слабости, идентификује стратешке циљеве и утврди програм активности, те све учињено уврсти у Нацрт Стратегије за младе Општине Херцег Нови за период од 2019. до 2022. године. Израду Нацрта пратиће јавна расправа, а усвајање Стратегије требало би да услиједи до краја ове године. По усвајању, Стратегија ће служити као основ за израду годишњих акционих планова у овој области.

engcovid
  mjerecovid19
s48eng
ISO logo
Mapa investicija HN

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO