grbHNnew
  Herceg-Novi Municipality
Official website

Тома Гаврић, освајач првог мјеста на 14. Међународној олимпијади из микроелетронике на пријему код предсједника Општине

NAs22112019Освајача првог мјеста на 14. Међународној олимпијади из микроелектронике и нашег суграђанина Тому Гаврића данас су у Општини Херцег Нови угостили предсједник Стеван Катић и секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало.

Уз честитке на оствареном резултату у Јеревану (Јерменија), представници локалне самоуправе су са Гаврићем разговарали и о плановима за будућност, као и о начинима на које би Општина могла помоћи овог успјешног студента четврте године Електротехничког факултета у Београду.

-Херцег Нови је град увијек широм отворен, чекамо те да завршиш и вратиш се и помогнеш са знањем, вјештинама и врлинама које си већ показао. Сигурно да ће нашем граду такви кадрови у будућности бити потребни, посебно из области електротехнике као науке која константно напредује, поручио је Катић.

Тома је на такмичењу у Јеревану био један од најмлађих, а остварио је најбољи резултат у не лакој категорији – спој електронике, математике и програмирања био је прилика да Гаврић покаже свој таленат и године уложеног труда. Иако су му конкуренција били колеге са мастер и докторским звањима из преко 30 земаља свијета, наш суграђанин се показао као најбољи – што ових дана његовој породици, али и свим Новљанима представља додатни разлог за понос.

Истиче да је срећан јер је својим резултатима показао да одрастање у мањој средини не спријечава могућност такмичења на највећем нивоу и остварење оваквог успјеха. Према његовим ријечима, следећи кораци биће аплицирање за мастер на неком од факултета у Америци или западној Европи.

На састанку је поручено да ће Гаврић током наставка образовања имати подршку свог града, што је у складу са усмјерењем Општине да помогне усавршавање младих суграђана који постижу изузетне резултате у различитим областима. Како је напоменуто, ове године је усвојен Правилник о подршци образовању даровитих ученика и студената, што је још један механизам који је локална управа увела са циљем да подржи унапређење образовања талентованих Новљанки и Новљана.

covid19
Autobuskastanicanew
 mjerecovid19
s48eng
ISO logo
Mapa investicija HN

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO