grbHNnew
  Herceg-Novi Municipality
Official website

Припремни радови за адаптацију тротоара на Топлој

TrotoarMV19Демонтажом граничника и знакова саобраћајне и туристичке сигнализације на тротоару уз Улицу Мића Вавића отпочели су јутрос припремни радови за адаптацију ове пјешачке комуникације.

Адаптација ће бити изведена према рјешењу које је израдила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог, а чиме ће град добити сигурнију пјешачку комуникацију која ће бити доступна свим корисницима простора, укључујући и лица са смањеном покретљивошћу. Захват предвиђен за адаптацију тротоара је укупне дужине око 140 метара, од раскрснице са Његошевом улицом, код солитера “Новљанка”, затим уз саму саобраћајницу Мића Вавића, до паркинга насеља Топла И.
Вриједност ове инвестиције је 20.451,23 еура. Извођач је компанија „Грамон – Томашевић“, која се уговором са Општином обавезала да посао буде урађен стручно, квалитетно и благовремено, а гарантни рок за изведене радове је двије године.
Извођење подразумијева припремне, радове рушења и демонтаже, а потом земљане, бетонске, армирачке, подополагачке, зидарске и молерско-фарбарске радове. Биће замијењен постојећи оштећени застор бетонског тротоара, уграђен ивичњак и нови граничници, изграђене рампе на позицијама постојећих пјешачких прелаза и постављена саобраћајна и туристичка сигнализација.

Циљ пројекта је да уредимо тротоар којим сваког дана пролази велики број људи, у улици која је значајна веза између Јадранске магистрале и главне градске улице, казао је раније потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић најављујући адаптацију. Како је истакао, санацијом ове пјешачке површине многим суграђанима ће бити олакшане свакодневне активности, уљепшан изглед мјеста и унапријеђена безбједност свих учесника у саобраћају.

covid19
Autobuskastanicanew
 mjerecovid19
s48eng
ISO logo
Mapa investicija HN

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO