logo
  Herceg-Novi Municipality
Official web portal

Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт спровео анкету у школама

Sportski danСваки трећи ученик виших разреда основне школе и средње школе тренира у неком од спортских клубова у Херцег Новом, док се двије трећине баве физичком и спортском активношћу рекреативно, показала је анкета коју је спровео општински Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт. Кошарку, фудбал па ватерполо практикује највећи број испитаника, док у рекреацији предњаче трчање, теретана и бициклизам.

Највећи број дјеце тренира у ПВК Јадран и ОФК Игало, потом у КК АС, ФК Обилић и ЖОК Херцег Нови, показала је анкета која је спроведена анонимно на узорку од 1515 испитаника, у свим основним школама (ОШ “Дашо Павичић”, “Милан Вуковић”, “Илија Кишић” и “Орјенски Батаљон”  VII, VII и IX разреди, односно 2003, 2004 и 2005. годиште) и Средњој мјешовитој школи „Иван Горан Ковачић“ (I,II,III и VI разред односно 1999, 2000, 2001 и 2002. годиште).

Ово је први пут да је локални Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт спровео анкету овог типа, а све како би локална управа имала тачније податке о спортским активностима и потребама млађих Новљана. Такође, ови подаци биће од користи приликом рада Комисије за расподјелу средстава за спортске организације, друштва и клубове. Један од основних циљева спровођења анкете јесте и афирмисање спорта у нашој Општини, а уједно и апел родитељима да своју дјецу више укључују у спортски живот града за шта ће свакако имати подршку локалне самоуправе.

Упитник су спровели запослени у Секретаријату за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, Ђорђе Арнаут и Ивана Шепаровић и Милутин Говедарица из Туристичке организације Херцег Нови, а свесрдну и несебичну помоћ дали су и Владимир Гојковић (ПВК Јадран), Јована Терзић (ПВК Јадран), Јован Симовић (ОФК Игало), Јелена Томашевић (Триатлон клуб Херцег Нови), Лука Чупић (Триатлон клуб Херцег Нови), Наташа Радовић (ЖКК Приморје) и Саша Кулиновић (АК Нискогорац).

Збирна анализа за клубове- све школе (.pdf)

Збирна анализа за рекреацију - све школе (.pdf)

Збирна анализа за спорт - све школе (.pdf)

s48eng
ISO logo
41
 

 

                         ASK
              THE MAYOR
                  pitPred
 
      TOURISM ORGANIZATION
            HERCEG-NOVI
       logoTO