grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Завршава програм „За дјецу је добро позориште“ - представе погледало око хиљаду малишана

  • сриједа, 09 септембар 2015 13:37

LedenoSrce2015Љетња манифестације „За дјецу је добро позориште“ завршава сјутра, представом “Ледено срце” Позоришта лутака Мостар у 13 сати у Дворани Парк.

Представа која вечерас отвара четврти Међународни фестивал луткарства у подгоричком КИЦ-у Будо Томовић, а већ сјутра ће бити пред херцегновском публиком, животна је прича сиромашног ћумурђије Петра Мунка, који продаје своју душу ђаволу. “Ледено срце” је сага о успону и паду човјека, парабола о искушењу, гријеху и покајању, прича о одабиру животног пута. То је мистична мелодрама о моћи љубави, кајања и праштања.

Четврту годину заредом Јавна установа културе Херцег фест кроз програм “За дјецу је добро позориште” током љета организује квалитетне представе за мале Новљане и туристе, узраста од 3 до 15 година.

Од јула је на тврђави Форте Маре и у Дворани Парк одиграно девет представа које је погледало преко хиљаду дјеце, при чему су оне на отвореном биле знатно боље посјећене, саопштила је организаторка позоришног и музичког програма у Херцег фесту Милина Ковачевић.

У Херцег Новом су са по двије представе гостовали Дјечије позориште Суботица и београдско Позориштанце Бубамара, са по једном Театар 91 из Алексинца, Центар за културу Тиват, Фестивал позоришта за дјецу Котор, а сјутра долази и Позориште лутака из Мостара. Херцегновско позориште извело је “Малог принца” и два пута представу “Хилперик, страшни разбојник”.

Програм је преселектиран кроз Которски фестивал позоришта за дјецу и Фестивал луткарског позоришта у Подгорици, чиме се наставља сарадња са фестивалима у околини. Општина Херцег-Нови је и ове године подржала програм, као и градска Туристичка организација захваљујући којој се реализује сјутрашња представа, истакла је Ковачевић.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси