KupNSL260124Бодибилдинг, Фитнес и Крос-Фит Савез Црне Горе ће у сарадњи са Општином Херцег Нови организовати Свјетски Интерконтинентални куп у Бодибилдингу и фитнесу, у октобру ове године.

“Ова важна сарадња је резултат заједничких напора и преданости обје стране. Желимо истаћи посебну захвалност предсједнику Општине Херцег Нови, господину Стевану Катићу, који је препознао визију овог догађаја. Такође, искрено захваљујемо секретару за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митру Кисјелици и директору Спортског центра Игало Радовану Ралевицу на њиховој подршци и препознавању значаја ове иницијативе. Очекујемо да ће ова сарадња донијети значајан спортски и друштвени допринос заједници, промовишући здрав начин живота и привлачећи пажњу љубитеља спорта из цијелог свијета. Радујемо се успјешној реализацији овог догађаја, чији ће утицај бити видљив не само на локалном нивоу, већ и на глобалној спортској сцени”, наводе из Бодибилдинг и Фитнес Савеза Црне Горе (ИФББ Монтенегро).
Из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу истичу да је, као Европском граду спорта за 2024. годину, Херцег Новом посебна част бити домаћин такмичењу које ће у наш град довести неколико стотина учесника свјетског ранга.
Договор о организацији такмичења не само да обезбјеђује чврст оквир за организацију купа, већ ствара и темељ за дугорочну сарадњу између Бодилдинг, Фитнес и Крос-Фит Савеза и Општине Херцег Нови, постављајући нове стандарде у промоцији спорта и здравог начина живота.