PosjetaNSL05042024Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић са сарадницима приредио је пријем у Кући нобеловца Ива Андрића за амбасадора Републике Србије у Црној Гори, Небојшу Родића и конзула РС у Подгорици, Немању Секицки.

Током прве званичне посјете Херцег Новом, било је ријечи о различитим облицима сарадње нашег са градовима Републике Србије, а пажња је посебно посвећена туризму, култури и инвестицијама. Пријему су присуствовали и генерални конзул РС у Херцег Новом, Мићо Роговић, затим предсједник СО Херцег Нови, Иван Отовић и потпредсједник Општине, Мирко Мустур.
Поред тога што наш град током љетње туристичке сезоне и бројних манифестација током године посјећује највећи број гостију из Републике Србије, Херцег Нови је све занимљивији и инвеститорима, казао је након пријема предсједник Катић.
„У последње вријеме је примјетно велико интересовање српских бизнисмена за улагање у Херцег Нови. Значајан је број оних који купују некретнине у нашем градукоји је опет постао привлачна дестинација. Има интересовања за градњу хотела и развој одређених дјелатности, али и оних који купују некретнине ради одмора и рекреације. Херцег Нови дефинитивно живи током цијеле године, а у овом тренутку је у нашем граду преко 5000 регистрованих туриста“, истакао је предсједник Катић.
Он је додао да је било је ријечи и о привредним темама, као и проблемима који већ тридесетак година успоравају развој Херцег Новог, казао је предсједник Катић.
„То су прије свега лоше приватизације, проблем Херцег Новог који се још није ријешио. Информисали смо амбасадора и о проблему Института, дугу са Југобанком за који рјешење очекујем у наредних петнаестак дана. Владе Црне Горе и Србије су у међусобној комуникацији, као и у комуникацији са Агенцијом за осигурање депозита и очекујем да кроз институт државне помоћи фирмама са потешкоћама држава реагује и нађе рјешење. То је проблем који траје већ тридесетак година, сада је већ завршена прича која се мора измирити када се већ није одреаговало када се могло, прије пет година, него се чекала одлука суда која се мора испоштовати“, казао је предсједник Катић.
Како је истакнуто након састанка, амбасадор Родић има посебан осјећај према Херцег Новом, као граду културе који има значајан број фестивала и манифестација, које ће посјећивати у наредном периоду.
Делегације Општине Херцег Нови и Амбасаде Републике Србије, обишли су Градски музеј Мирко Комненовић.