grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Stigao prvi dio pomoći iz pobratimskog, kineskog grada Hđina

  • petak, 24 april 2020 15:58

prvi dio pomoci iz KineNSLDanas je isporučen prvi dio donacije kineskog grada Hđina koja će Herceg Novom pomoći u borbi protiv korona virusa.

U Opštinu Herceg Novi dostavljene su zaštitne maske, a do kraja mjeseca očekuje se da stigne ostatak najavljenog paketa pomoći, koji se sastoji od po 3.000 zaštitnih maski i rukavica i 200 zaštitnih medicinskih odijela.
Pomoć će biti uručena onima koji su na prvoj liniji borbe protiv širenja zarazne bolesti i građanima, a o raspodjeli će odlučiti Opštinski tim za zaštitu i spasavanje.

sa potpisivanja sporazuma sa Hdjinom

Tokom preuzimanja donacije, savjetnik predsjednika Jovan Subotić istakao je zadovoljstvo što se odnos Herceg Novog sa prijateljskim gradovima manifestuje i kroz ovakav vid saradnje i pomoći. Kako je kazao, radi se o inicijalnom paketu pomoći koji je iz Kine malo duže putovao, ali to je razumljivo u uslovima pandemije.
„Ovo je potvrda da postoje pravi prijatelji Herceg Novog, čak u dalekoj Kini“, kazao je Subotić zahvaljujući se gradu Hđinu na brzoj reakciji i poslatoj pomoći.
Podsjećamo, delegacije Herceg Novog i Hđina su krajem 2017. godine potpisale Pismo namjere, da bi krajem juna 2018. godine gradonačelnici oba grada potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji u Titovoj vili u Igalu.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi