grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Opština i Tora osvijetljene u plavo povodom Dana borbe protiv dijabetesa

  • petak, 15 novembar 2019 09:42

dbd2019U Herceg Novom je obilježen svjetski Dan borbe protiv dijebetesa osvijetljavanjem zgrade Opštine Herceg Novi i gradske Tore plavom bojom, zvaničnom bojom Ujedinjenih nacija.

U prisustvu sekretara za društvene djelatnosti i sport Darka Klasića i saradnika, danas u 17 časova zgrada Opštine Herceg Novi osvijetljena je plavom bojom. Poručeno je da će lokalna samouprava i ubuduće podržati svaku akciju koja za cilj ima podizanje svijesti o ovoj bolesti i mogućnostima njene prevencje.
Osvjetljavanjem Opštine i Tore lokalna samouprava izašla je u susret inicijativi Internacionalne federacije za dijebetes i dr Nataše Radović, endokrinološkinje PZU Opšta bolnica Meljine.

dbd01

Povodom obilježavanja Dana borbe protiv dijebetesa, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i sekretar Skupštine opštine Herceg Novi Milovan Benderać posjetili su ranije danas PZU Opšta bolnica Meljine, gdje je održan čas promocije zdravih stilova života i prevencije dijabetesa. Sa dr Natašom Radović su razgovarali o aktuelnom stanju u našem gradu kada je ta bolest u pitanju, kao i o načinima prevencije.
-Iako je odziv građana bio slabiji, vidjeli smo da smo organizaciono, kadrovski i tehnički spremni za ovakve promocije zdravlja, a što je najvažnije, imamo i podršku lokalne uprave, na čemu smo zahvalni. Ljudi u našem gradu nisu navikli na ovakve događaje, ali se nadam da će im se navike promijeniti i da će shvatiti njihov značaj. Nadam se da će pisanje u medijima, kao i upaljena plava svijetla doprijeti do uha i oka što veće broja ljudi, kazala je dr Radović.
Kako je kazala sekretarka Samardžić, lokalna uprava se sa zadovoljstvom odazvala apelu i uključila u akciju.
-Želja nam je da maksimalno doprinesemo promociji svih vidova zdravih stilova života i važnosti prevencije u otkrivanju i liječenju šećerne bolesti. Edukacija je jako važan segment i zato lokalna uprava pruža punu podršku ovoj i svim sličnim inicijativama, kazala je Samardžić i zahvalila se dr Radović ističući da je ona vrijedan partner u realizaciji ovakvih akcija.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi