grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Projekat ACHIEVE u Herceg Novom - Mladi učili i razgovarali o EU

  • petak, 08 novembar 2019 11:50

NAs08112019Veliki broj učenika JUSMŠ ,,Ivan Goran Kovačić'' iz Herceg Novog učestvovalo je u Prvom lokalnom događaju međunarodnog projekta ACHIEVE održanom u ovoj školi. Događaj koji je za cilj imao da približi EU mladima, kao i da ih podstakne da razmišljaju o položaju i odnosu Crne Gore naspram EU, organizovala je Kancelarija za međunarodnu saradnji Opštine Herceg Novi u saradnji sa nastavnim osobljem i učenicima novske srednje škole.

Opširnije...

Izvanredan uspjeh Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi: Odobrena četiri projekta ukupne vrijednosti blizu sedam miliona eura

  • srijeda, 06 novembar 2019 15:01

Nas06112019Opštini Herceg Novi odobrena su četiri projekta u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Nosilac tri projekta je Opština, koja je za bespovratna sredstva aplicirala preko Kancelarije za međunarodnu saradnju, a na jednom je partner Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Opširnije...

Drevna Kanli Kula – Savremeni vremeplov

  • četvrtak, 01 avgust 2019 11:02

imagess01082019Otvoren je visoko-tehnološki Centar za posjetioce na Kanli Kuli, čije je opremanje dio projekta Fortress ReInvented, u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Opširnije...

Kuća Andrića – Mjesto komunikacije kulturnih vrijednosti

  • četvrtak, 01 avgust 2019 09:09

00houseandricRekonstrukcija kuće Iva Andrića, preciznije građevinski dio radova, biće okončani do kraja novembra nakon čega počinje druga faza – opremanje i definisanje programskih sadržaja- rečeno je na današnjem, trećem sastanku partnera u projektu CoCo Tour, koji je održan u našem gradu.

Opširnije...

Uspješan nastavak implementacije projekta ADRINET

  • srijeda, 10 jul 2019 12:50

NAs10072019Treći sastanak Upravnog odbora projekta ADRINET-a (Jadranska mreža za morski ekosistem) programa prekogranične saradnje Interreg IPA Italija Albanija Crna Gora održan je u Valoni, u Albaniji. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera: Opštine Herceg Novi, Instituta za biologiju mora iz Kotora, Univerziteta iz Barija, Univerziteta iz Tirane i opština Kastro i Valona.

Opširnije...