logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Uređen vidikovac na Njivičkom putu

  • petak, 11 januar 2019 17:18

vidikovacVidikovac na Njivičkom putu, nepoznat malo kojem Novljaninu, uređen je prethodnih dana, a u planu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog je i uređenje parkirališta koje će se nalaziti preko puta vidikovca.

Parkiralište bi moglo biti gotovo za nekih mjesec do mjesec i po, a taj posao, kao i poslovi na uređenju drugih vidikovaca, trotoara i stepeništa, manje su, ali neophodne i jednako važne investicije.
Kako je kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, Herceg Novi ima mnogo mjesta na kojima su potrebni radovi, tako da bilo manja ili veća investicija, neophodni su i jednako važni. U roku smo završili uređenje donjeg vidikovca na Njivičkom putu. Radi se o novoj ponudi za naše sugrađane, kao i za sve one turiste koji dolaze iz pravca granice sa Hrvatskom. Završili smo projektovanje trotoara Bijela-Kamenari, još uvijek radimo na uređenju stepeništa Jova Dabovića. Imamo dosta novih ideja sa kojima ulazimo u novu godinu, kazao je Lučić.
vidikovac02Raskrčeno je šiblje i rastinje na lokaciji vidikovca, postavljena ograda koja doprinosi sigurnosti i ne zaklanja pogled, nasut pijesak, postavljeni mobilijar i česma sa vodom, a TOHN je postavila i znak „I love Herceg Novi“.
-Kada vremenski uslovi dozvole krećemo sa sadnjom cvijeća, a radićemo i projekat parkirališta preko puta vidikovca. Prije toga ćemo postaviti i  dodatnu rasvjetu, najavio je Lučić.
Projekat uređenja vidikovca koštao je oko 15 hiljada eura. Radi se o šablonu koji bi trebalo i ubuduće koristiti, napomenuo je Lučić, i dodao  da bi posebnu pažnju trebalo posvetiti lokacijama koje su prethodnih godina bile zapuštene i „ostavljene sa strane“.