grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Opština Herceg Novi pristupila izradi Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti 2020.-2022.

  • srijeda, 29 april 2020 14:27

Javnipoziv2904Opština Herceg Novi objavila je Javni poziv za predlaganje članova/ca Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti Opštine Herceg Novi za period 2020.-2022. godine.

Pozivaju se ustanove i druga pravna lica iz oblasti invalidnosti, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja Herceg Novi, Institut Igalo, škole, mediji, nevladine organizacije i udruženja iz Herceg Novog koja se bave pitanjima invalidnosti, da predlože kandidate za članove Radne grupe koja će izraditi Nacrt Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti Opštine Herceg Novi za period 2020.-2022. godine.

Zadatak Radne grupe je da u skladu sa Evropskom strategijom za OSI izradi Nacrt Lokalnog akcionog plana koji će imati za cilj realizaciju aktivnosti i mjera za unaprijeđenje položaja lica sa invaliditetom i uspostavljanje najšireg pravnog okvira za definisanje politike prema OSI u Herceg Novom.

Odluka o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti Opštine Herceg Novi za period 2020.-2022. donesena je na osnovu Sporazuma o saradnji lokalne samouprave i NVO “Nova šansa u Novom” od 13. februara, a u sklopu projekta “Stvaranje uslova za povećanje zapošljivosti lica sa invaliditetom i njihovo ravnopravno učešće na tržištu rada”. Projekat realizuje “Nova šansa u Novom” udruženje roditelja i ljudi dobre volje za pomoć licima sa teškoćama i smetnjama u razvoju iz Herceg Novog, u partnerstvu sa NVO “Ruke”, a finansiran je od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Prijave se podnose od 29.04. do 13.05.2020. godine, na adresu Opština Herceg Novi – Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Trg maršala Tita br. 2, poštom ili neposredno predajom na šalter Građanskog biroa Opštine, ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

O načinu prijave i detaljima više u primjeru Javnog poziva.