grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Toma Gavrić, osvajač prvog mjesta na 14. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroeletronike na prijemu kod predsjednika Opštine

  • petak, 22 novembar 2019 18:25

NAs22112019Osvajača prvog mjesta na 14. Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike i našeg sugrađanina Tomu Gavrića danas su u Opštini Herceg Novi ugostili predsjednik Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Uz čestitke na ostvarenom rezultatu u Jerevanu (Jermenija), predstavnici lokalne samouprave su sa Gavrićem razgovarali i o planovima za budućnost, kao i o načinima na koje bi Opština mogla pomoći ovog uspješnog studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

-Herceg Novi je grad uvijek širom otvoren, čekamo te da završiš i vratiš se i pomogneš sa znanjem, vještinama i vrlinama koje si već pokazao. Sigurno da će našem gradu takvi kadrovi u budućnosti biti potrebni, posebno iz oblasti elektrotehnike kao nauke koja konstantno napreduje, poručio je Katić.

Toma je na takmičenju u Jerevanu bio jedan od najmlađih, a ostvario je najbolji rezultat u ne lakoj kategoriji – spoj elektronike, matematike i programiranja bio je prilika da Gavrić pokaže svoj talenat i godine uloženog truda. Iako su mu konkurencija bili kolege sa master i doktorskim zvanjima iz preko 30 zemalja svijeta, naš sugrađanin se pokazao kao najbolji – što ovih dana njegovoj porodici, ali i svim Novljanima predstavlja dodatni razlog za ponos.

Ističe da je srećan jer je svojim rezultatima pokazao da odrastanje u manjoj sredini ne spriječava mogućnost takmičenja na najvećem nivou i ostvarenje ovakvog uspjeha. Prema njegovim riječima, sledeći koraci biće apliciranje za master na nekom od fakulteta u Americi ili zapadnoj Evropi.

Na sastanku je poručeno da će Gavrić tokom nastavka obrazovanja imati podršku svog grada, što je u skladu sa usmjerenjem Opštine da pomogne usavršavanje mladih sugrađana koji postižu izuzetne rezultate u različitim oblastima. Kako je napomenuto, ove godine je usvojen Pravilnik o podršci obrazovanju darovitih učenika i studenata, što je još jedan mehanizam koji je lokalna uprava uvela sa ciljem da podrži unapređenje obrazovanja talentovanih Novljanki i Novljana.

 

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi