grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Pripremni radovi za adaptaciju trotoara na Toploj

  • petak, 29 novembar 2019 13:57

TrotoarMV19Demontažom graničnika i znakova saobraćajne i turističke signalizacije na trotoaru uz Ulicu Mića Vavića otpočeli su jutros pripremni radovi za adaptaciju ove pješačke komunikacije.

Adaptacija će biti izvedena prema rješenju koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, a čime će grad dobiti sigurniju pješačku komunikaciju koja će biti dostupna svim korisnicima prostora, uključujući i lica sa smanjenom pokretljivošću. Zahvat predviđen za adaptaciju trotoara je ukupne dužine oko 140 metara, od raskrsnice sa Njegoševom ulicom, kod solitera “Novljanka”, zatim uz samu saobraćajnicu Mića Vavića, do parkinga naselja Topla I.
Vrijednost ove investicije je 20.451,23 eura. Izvođač je kompanija „Gramon – Tomašević“, koja se ugovorom sa Opštinom obavezala da posao bude urađen stručno, kvalitetno i blagovremeno, a garantni rok za izvedene radove je dvije godine.
Izvođenje podrazumijeva pripremne, radove rušenja i demontaže, a potom zemljane, betonske, armiračke, podopolagačke, zidarske i molersko-farbarske radove. Biće zamijenjen postojeći oštećeni zastor betonskog trotoara, ugrađen ivičnjak i novi graničnici, izgrađene rampe na pozicijama postojećih pješačkih prelaza i postavljena saobraćajna i turistička signalizacija.

Cilj projekta je da uredimo trotoar kojim svakog dana prolazi veliki broj ljudi, u ulici koja je značajna veza između Jadranske magistrale i glavne gradske ulice, kazao je ranije potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević najavljujući adaptaciju. Kako je istakao, sanacijom ove pješačke površine mnogim sugrađanima će biti olakšane svakodnevne aktivnosti, uljepšan izgled mjesta i unaprijeđena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi