grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U toku izgradnja javne rasvjete Meljine-Podi u dužini od oko 4km, vrijedne više od 180.000 eura

  • srijeda, 24 jun 2020 11:27

nas24062020Na dionici magistralnog puta Meljine-Petijevići, od kružnog toka u Meljinama do naselja Podi, tačnije skretanja za zaselak Rusmani, uskoro će zasijati javna rasvjeta. Radi se o projektu vrijednom 181.265,26 eura, koji finansira Opština Herceg Novi.

U toku su građevinski radovi, odnosno iskopi temeljnih rupa za postavljanje više od 100 stubova javne rasvjete na trasi dugoj oko četiri kilometra.

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem neosvjetljenog, izuzetno prometnog dijela magistralnog puta, čime će se osigurati veća bezbjednost za sve učesnike u saobraćaju, a posebno pješake i bicikliste koji koriste navedenu dionicu.

Radovi su započeti protekle nedelje, a ugovoreni rok za završetak posla je 60 dana. Izvođač je kompanija ”Ramel”, koja je odabrana za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu koji je u martu ove godine raspisala lokalna uprava. Radovi se izvode na osnovu glavnog projekta koji je izradila kompanija ”Nalex”.

Vrijedi podsjetiti, duž magistralnog puta Meljine-Petijevići tokom protekle godine izgrađen je trotoar na dvije dionice, od stambeno poslovnog objekta „Igalopromet“ do kuća Murišića u Meljinama, kao i na Podima, tačnije kod vidikovca na mjestu Torion. U planu je nastavak projekata kojima se poboljšava bezbjednost vozača i pješaka na ovoj dionici - izgradnja trotoara na još dvije lokacije na Podima, od vidikovca ka Meljinama i u blizini područnog odjeljenja osnovne škole ”Milan Vuković”.

 

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi