logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport sproveo anketu u školama

  • utorak, 12 jun 2018 14:56

Sportski danSvaki treći učenik viših razreda osnovne škole i srednje škole trenira u nekom od sportskih klubova u Herceg Novom, dok se dvije trećine bave fizičkom i sportskom aktivnošću rekreativno, pokazala je anketa koju je sproveo opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport. Košarku, fudbal pa vaterpolo praktikuje najveći broj ispitanika, dok u rekreaciji prednjače trčanje, teretana i biciklizam.

Najveći broj djece trenira u PVK Jadran i OFK Igalo, potom u KK AS, FK Obilić i ŽOK Herceg Novi, pokazala je anketa koja je sprovedena anonimno na uzorku od 1515 ispitanika, u svim osnovnim školama (OŠ “Dašo Pavičić”, “Milan Vuković”, “Ilija Kišić” i “Orjenski Bataljon”  VII, VII i IX razredi, odnosno 2003, 2004 i 2005. godište) i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ (I,II,III i VI razred odnosno 1999, 2000, 2001 i 2002. godište).

Ovo je prvi put da je lokalni Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport sproveo anketu ovog tipa, a sve kako bi lokalna uprava imala tačnije podatke o sportskim aktivnostima i potrebama mlađih Novljana. Takođe, ovi podaci biće od koristi prilikom rada Komisije za raspodjelu sredstava za sportske organizacije, društva i klubove. Jedan od osnovnih ciljeva sprovođenja ankete jeste i afirmisanje sporta u našoj Opštini, a ujedno i apel roditeljima da svoju djecu više uključuju u sportski život grada za šta će svakako imati podršku lokalne samouprave.

Upitnik su sproveli zaposleni u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, Đorđe Arnaut i Ivana Šeparović i Milutin Govedarica iz Turističke organizacije Herceg Novi, a svesrdnu i nesebičnu pomoć dali su i Vladimir Gojković (PVK Jadran), Jovana Terzić (PVK Jadran), Jovan Simović (OFK Igalo), Jelena Tomašević (Triatlon klub Herceg Novi), Luka Čupić (Triatlon klub Herceg Novi), Nataša Radović (ŽKK Primorje) i Saša Kulinović (AK Niskogorac).

Zbirna analiza za klubove- sve škole (.pdf)

Zbirna analiza za rekreaciju - sve škole (.pdf)

Zbirna analiza za sport - sve škole (.pdf)

 

 

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi