grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Od ponedjeljka, 10. avgusta nastavlja se rad sa strankama u Opštini

  • petak, 07 avgust 2020 15:20

ZgradaOHNShodno Naredbi predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića od 23. jula, rad sa strankama u zgradi Opštine biće nastavljen od ponedjeljka, 10. avgusta.

Opširnije...

Preko 4 kilometra javne rasvjete za bolju bezbjednost učesnika u saobraćaju

  • petak, 07 avgust 2020 14:41

Nas07082020Na dionici magistralnog puta Meljine-Petijevići, od kružnog toka u Meljinama do naselja Podi - skretanja za zaselak Rusmani, u toku je završna faza na izgradnji četiri kilometra javne rasvjete. Kao što su građani mogli vidjeti još sinoć, rasvjeta je sada u funkciji i u testnoj fazi, a Mjesna zajednica, mještani i investitor – Opština Herceg Novi, zadovoljni su dinamikom i kvalitetom izvedenih radova.

Opširnije...

Telegram predsjednika Opštine povodom smrti Isidore Bjelice

  • petak, 07 avgust 2020 10:59

IBPovodom smrti istaknute književnice Isidore Bjelice izražavam iskreno saučešće porodici, u svoje lično i u ime Opštine Herceg- Novi.

Isidora je pripadala redu vanserijskih, vrlo svestranih stvaralaca. Uspješno se ostvarivala u književnosti pa su gotovo sve njene knjige bile bestseleri, u pozorišnoj umjetnosti, u medijima, posebno televiziji, u kinematografiji, u modi.  I u svim ovim oblastima je kreativnošću, kvalitetom  i stavom, zasluživala nagrade.  Njoj su važnija od nagrada bila priznanja publike, poštovalaca i prijatelja. Svojom mišlju, pisanom i kazanom riječju, uvijek jasnom i britkom, nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

U Herceg-Novom, koji je svim srcem i istrajno voljela, pridružila se plejadi onih koji su  djelom i ljubavlju  gradili duh našeg grada, pa je on zahvaljujući i Isidori  postajao  bogatiji i raskošniji.

Poslednjih godina svjedočili smo i njenoj borbi sa opakom bolešću, o kojoj je takođe  govorila otvoreno, srčano, ne  skrivajući ništa i ne predajući se.

Zahvalni za ljubav koju je darivala našem gradu, svjesni  velikog djela koje je ostavila,  sigurni da će njene poruke i misli ostati nauk i inspiracija generacijama koje će  tek doći, u  Novom ćemo Isidoru čuvati od zaborava. Ona će, siguran sam,  trajati u onoj  sferi koja izuzetne stvaraoce čine besmrtnim.

Predsjednik Opštine Herceg-Novi

Stevan Katić

Utvrđen Nacrt Strategije razvoja opštine Herceg-Novi za period do 2027. godine, od danas javna rasprava

  • utorak, 04 avgust 2020 14:00

MsamNAs04082020Predsjednik Opštine Herceg Novi utvrdio je Nacrt Strateškog plana razvoja Opštine Herceg Novi za period do 2027.godine i raspisao javnu raspravu u trajanju od 15 dana. Javna rasprava na Nacrt Strateškog plana razvoja opštine počinje danas, 04. avgusta 2020. godine (utorak) i trajaće do 18. avgusta 2020. godine (utorak).

Opširnije...

Čestitka povodom Kurban bajrama

Katic-SamardzicSvim vjernicima islamske vjeroispovijesti, predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore i glavnom imamu za Boku Kotorsku i Budvu, efendiji Mehu Martinoviću upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban bajrama, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.

Želimo vam da najveći islamski praznik provedete sa svojim najbližima, u zdravlju, ljubavi, miru i veselju.

Nažalost, Kurban bajram dočekujete u momentu kada se svi suočavamo sa velikim izazovom borbe za suzbijanje pandemije virusa Covid-19, zbog čega je njegovo obilježavanje ove godine nešto drugačije.

U teškim vremenima najvažniji su sloga, solidarnost, međusobno razumijevanje i pomaganje. Na to nas danas podsjeća Kurban bajram, koji je simbol približavanja među ljudima.

Čestitamo vam ovaj praznik u vjeri da ćemo zajedničkim snagama prevazići svaki izazov, da ćemo uvijek podržavati, štititi i čuvati jedni druge.

PREDSJEDNIK OPŠTINE       PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
       Stevan Katić                                  Nikola Samardžić