grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Povodom 50 godina prijateljstva u Novom Mestu postavljeno spomen obilježje u čast Herceg-Novog

  • petak, 17 septembar 2021 14:04

nas17092021

Pet decenija pobratimstva i prijateljstva Herceg Novog i Novog Mesta svečano je obilježeno sinoć, programom u ovom slovenačkom gradu. Tim povodom, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i gradonačelnik Novog Mesta, Gregor Macedoni potpisali su protokol o saradnji u oblasti turizma i otkrili spomenik posvećen Herceg Novom u parku novomeštanske “Biblioteke Mirana Jarca“.

Opširnije...

Preduzeti prvi koraci na uspostavljanju saradnje Herceg Novog i gradova iz Rumunije

  • petak, 17 septembar 2021 11:50

nas17092021

Članovi ekonomske i kulturne misije iz Rumunije, njih 18, boravili su juče u posjeti Opštini Herceg Novi, gdje su predstavnicima lokalne uprave i preduzeća čiji je osnivač Opština predstavili mogućnosti saradnje kroz više privrednih grana – od turističkog i obrazovnog segmenta, do implementacije najnovnijih informacionih tehnologija. 

Opširnije...

Telegram saučešća povodom smrti Velimira Đurđevića, bivšeg predsjednika Opštine Herceg-Novi

  • četvrtak, 09 septembar 2021 14:37

Djurdjevic2021

Povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Herceg-Novi, Velimira Đurđevića, iskreno saučešće njegovoj porodici izrazio je predsjednik Opštine Stevan Katić, u svoje lično i ime lokalne uprave.

“Velimir Đurđević izabran je za predsjednika Opštine 1991. godine i tu funkciju je obavljao do 1993. godine. U vremenima opšte društvene krize on je nastojao da sa pozicije prvog čovjeka grada mirnim putem riješi sporna pitanja, prevaziđe teškoće, garantuje građanima sigurnost života i imovine. 

Opširnije...

Čestitka juniorskoj vaterpolo reprezentaciji na osvojenoj svjetskoj bronzi

  • ponedjeljak, 06 septembar 2021 14:08

Foto VPSCG

Bronzanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Pragu vaterpolistima i stručnom štabu mlade selekcije reprezentacije Crne Gore čestitao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, u svoje lično i ime lokalne uprave.

Opširnije...

Posjeta Ambasadora Rumunije Herceg-Novom: Postavljeni temelji buduće saradnje

  • ponedjeljak, 30 avgust 2021 15:46

nas30082021

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Nj.E. Matei Viorel Ardeleanu boravio je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao o mogućnostima povezivanja Herceg Novog i rumunskih gradova, potencijalnom bratimljenu i proširivanju poslovne saradnje.

Opširnije...