logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Upriličen novogodišnji prijem za bivše radnike Opštine Herceg Novi

  • četvrtak, 27 decembar 2018 16:48

Prijem penzionera 2018Opština Herceg Novi je i ove godine upriličila tradicionalni novogodišnji prijem za penzionere lokalne uprave. Bivše radnike je pozdravio predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradnicima, a nakon ugodnog druženja uručeni su im prigodni pokloni.

Predsjednik Katić smatra bitnim održavanje tradicije okupljanja ljudi koji su tokom radnog vijeka dali značajan doprinos u razvoju našeg grada i Opštine, obavljajući svoj posao savjesno, odgovorno i pošteno.
„Važno nam je da se nikada ne osjetite zaboravljenim od strane institucije kojoj ste dali značajan doprinos i proveli, neki od vas i čitav radni vijek, na čemu vam se ovom prilikom zahvaljujemo“, kazao je Katić. Čestitajući novogodišnje i božićne praznike, poželio je gostima da ih zdravlje dobro služi i da se i narednih godina okupljaju, na obostrano zadovoljstvo.
„Mi nastavljamo putem koji ste vi zatrli. Mislimo da smo za sada na dobrom putu, a vrijeme pred nama će pokazati“, rekao je Predsjednik. Poručio je da je lokalna uprava na raspolaganju svim građanima, a riječ onih najiskusnijih važan je putokaz u pravcu bolje budućnosti za Herceg Novi.
Čelnicima Opštine se u ime penzionera zahvalio nekadašnji predsjednik Opštine i odbornik Žarko Stanovičić.
„Sjećanje je možda veća stvarnost od stvarnosti koja nas okružuje, jer da sjećanja nije ne bismo bili civilizacija nego mrtvo more“, rekao je Stanovčić, ističući značaj ove tradicije koju lokalna uprava njeguje.
 „Sadašnja opštinska vlast odražava, u najvećoj mogućoj mjeri, onaj politički sistem za koji se zalagala moja generacija kasnih osamdesetih godina, kada smo mi, Hercegnovljani sa svojim demokratskim prijateljima jezdili po Crnoj Gori i borili se za prosvećenje naroda i da gradimo parlamentarni sistem. Ja sam ponosan što je to danas ostvareno“, rekao je Stanovčić. On je dodao da bivši radnici s pažnjom prate rad Opštine i da su ponosni na velike napore koji se čine radi unapređivanja uslova života u Herceg Novom.