logo
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Sinergijom lokalnih snaga završetak radova prije roka

  • ponedjeljak, 31 decembar 2018 10:02

NAs31122018Rukovodstvo Opštine Herceg Novi položilo je danas vijenac na spomen ploču heroinama našeg grada, pet Danica, po kojima šetalište i nosi ime. Čelnici grada su potom obišli trasu Šetališta od Galeba do Mimoze, na kojem su prije roka završeni radovi na popločavanju.

Kako je potpredsjednica Danijela Đurović istakla, već je pet godina kako je spomen ploča postavljena na početku Šetališta Pet Danica i jedan je od pokazatelja koliko se ova lokalna samouprava, zajedno sa Udruženjem boraca NOR-a Herceg Novog i Mjesnom zajednicom Igalo trudi da obilježava sve važne događaje naše istorije i prošlosti, na koje smo beskonačno ponosni jer su oni dio nas samih.
Uslijedio je i obilazak trase Šetališta na kojem su završeni radovi na popločavanju, a kojem su prisustvovali direktori preduzeća i agencija čiji je osnivač Opština, predstavnici MZ Igalo i građani.
-U odnosu na tok radova u prethodnom periodu, zadovoljan sam kako i kojom dinamikom su izvedeni ovi radovi. Izvedeni su prije ugovorom predviđenih rokova i obaveza i lokalni izvođač radova je posao uradio onako kako treba. Opština Herceg Novi je uložila maksimalne napore, a i saradnja sa Morskim dobrom je bila na zavidnom nivou, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.
On je dodao da su privrednici i građani zadovoljni, kao i da je planiran nastavak uređenja Šetališta Pet Danica do Titove vile, za koji je trenutno projektna dokumentacija u izradi.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić podsjetio je ovom prilikom da ta agencija radi na više projekata: vidikovac na Njivičkom putu koji radi lokalna firma „Novitović Herceg Novi“, pri kraju je uređenje Stepeništa Jova Dabovića, a radi se i na projektovanju još nekoliko lokacija stepeništa.
-Radi se o odličnoj sinergiji lokalnih firmi i Opštine i nadam se da ćemo tim pravcem nastaviti i dalje, poručio je Lučić.
I predsjednik Mjesne zajednice Igalo Zoran Savković zadovoljan je završetkom i kvalitetom radova na popločavanju.
-Vidjeli ste i sami da je sve „utegnuto“, uređeno i ofarbano. Kažu nam sugrađani koji žive pored šetališta da je poslije kiša odvod bio kako treba. Šetalište je u potpunosti ispoštovano i sređeno bez ikakvih zamjerki građana. Nastavićemo dalje, od Galeba do Titove vile, i da u cijeloj dužini imamo uređeno šetalište, najavio je Savković za naredni period.
Igalo će na zalasku 2018. biti domaćin centralnog novogodišnjeg programa. Savković je izrazio veliku zahvalnost, ali i nadu da će centralna proslava Nove godine postati tradicija u Igalu.