grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Počeli radovi na sanaciji puta na Gomili

  • četvrtak, 18 jul 2019 15:56

nasradovigomila18072019Radovi na sanaciji i asfaltiranju puta na Gomili počeli su danas, i trajaće narednih dva do tri radna dana. Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević obišao je dionicu puta koji spaja ovo naselje sa Jadranskom magistralom, a na kojoj radove izvodi firma „Fortis mont“.

Uređenjem ovog dijela ulice, koja je bila u veoma lošem stanju, Opština Herceg Novi će konačno riješiti problem na koji su mještani godinama ukazivali i omogućiti lakše saobraćanje do jednog od gusto naseljenih dijelova grada. Vrijednost radova iznosi skoro 28 hiljada eura.
Predmet obilaska potpredsjednika bio je i teren na kojem se trenutno izvode radovi na izgradnji dječijeg igrališta i teretane na otvorenom. Postavljeni su zidovi čije su vidne površine obložene kamenom, a u narednim danima uslijediće i radovi na postavljanju urbanog mobilijara.

Kako je informisao potpredsjednik Konjević, lokalna samouprava radi predano na ispunjavanju osnovnog zadatka - poboljšanju kvaliteta života građana, kako u pogledu infrastrukture, tako kroz izgradnju ili uređenje objekata sa rekreativnim sadržajima za građane i mlađu populaciju.
Podsjetićemo da uređenje ove lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretnau na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenu terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara.
Potpredsjednik Konjević je dodao da je nakon ljeta u planu i nastavak radova na sanaciji puta kroz Novo Mesto, čija jedna dionica je uređena prošle jeseni, kao i postavljanje javne rasvjete na Gomili.