grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanični internet portal

Fikret Abdić u posjeti Herceg Novom: Brojne mogućnosti za saradnju dvije opštine

  • petak, 16 avgust 2019 09:09

VELKLLAD16082019Načelnik Opštine Velika Kladuša Fikret Abdić sa saradnicima je juče posjetio Herceg Novi gdje su se sastali sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem. Abdić je iskazao interesovanje za saradnju i prepoznao našu Opštinu kao poželjnog partnera u realizaciji prekograničnih projekata.

Zajednička veza između opština Crne Gore i Velike Kladuše ostvarena je ranije kroz projekat „Kesten“ čiji je nosilac velikokladuška opšina, a u projekat je uključena i Hrvatska. S tim u vezi, cilj jučerašnje posjete Herceg Novom bilo je predstavljanje prekograničnih projekata u okviru kojih je moguća i poželjna saradnja dva grada. Dogovorena je posjeta Stručne službe opšine Velika Kladuša za EU fondove Kancelariji za međunarodnu saradnju Herceg Novi.

Druga tema razgovora bila je saradnja gradskih komunalnih preduzeća, o čemu su ideje i mišljenja razmijenili direktor JKUP „Komunalije“ Amir Đogić, savjetnik načelnika za poljoprivredu Refik Tabaković, direktor „Čistoće“ Vladimir Arsić i direktorica „Komunalno stambenog“ preduzeća Jasmina Konjević. Takođe, sastanku su prisustovali savjetnici predsjednika dvije opštine, Ervin Abdić i Tamara Vujović.

To što je Herceg Novi grad turizma u kojem posluju četiri komunalna preduzeća, što se nalazi na tromeđi i ima 800 kilometara putne infrastrukture predstavlja više nego dobre pokazatelje za ostvarivanje saradnje, obzirom da je u Velikoj Kladuši tokom poslednje dvije godine otvoreno nekoliko preduzeća koje se bave proizvodnjom vezanom za komunalne usluge, zaključili su gosti na kraju sastanka.