grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Predsjednik Katić obišao radove u naselju Podi: Izvanrednom saradnjom lokalne uprave i mjesne zajednice do kvalitetnijeg života

  • srijeda, 19 februar 2020 17:47

Nas19022020Predsjednik Opštine Herceg-Novi Stevan Katić i saradnici obišli su danas naselje Podi, gdje su sa predsjednikom te Mjesne zajednice Jovicom Misinezovićem obišli više lokacija na kojima se izvode radovi na izgradnji trotoara i kanalizacije i tamponiranju puta.

Predsjednik je zadovoljan intenzitetom i načinom izvođenja radova, a posebno je čestitao Misinezoviću i njegovom timu, koji posvećeno i odgovorno rade za boljitak mjesne zajednice na čijem je čelu.

-Uradilo se zaista puno, a dosta toga i na inicijativu MZ Podi. Danas smo obišli radove na završetku izgradnje kanalizacije u naselju Topovi, radove na izgradnji trotoara, puta prema budućem domu za stare, kao i radove na tamponiranju dijela puta u zaseoku Crmnica. Vidno je da se u ovoj mjesnoj zajednici mnogo toga radi, kao što se radi i u ostalom dijelu grada. Trudimo se da imamo što je moguće više radova u svim mjesnim zajednicama kako bi imali ravnomjeran razvoj čitavog grada, kazao je Katić neposredno nakon obilaska terena.

U projekat izgradnje sekundarne kanalizacije na Podima Opština Herceg Novi je uložila 300 hiljada eura.

Predsjednik Katić je najavio da to naselje uskoro očekuje realizacija kapitalne investicije - nova javna rasvjeta prostiraće se od kružnog toka u Meljinama do kuće Gudelja, kako je i predviđeno projektom za koji je izdata građevinska dozvola.

On je naglasio da će Podi, uz sve radove koji se sada izvode i koje tu mjesnu zajednicu očekuju u budućnosti, biti dosta kvalitetnije infrastrukturno opremljeno.

Predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović je kazao da je u naselju Crmnica urađen put u dužini od 140 metara, kao i da se ovih dana izvode radovi na tamponiranju oko 330 metara puta. Nakon završetak tih radova, uslijediće spajanje sa Modrom pločom, čime će biti rasterećena Ustanička ulica. Uređenje puteva očekuje se i nakon završetka radova na izgradnji kanalizacije u naselju Topovi.

Misinezović je naglasio da je za poslednjih nešto više od dvije godine uloženo oko 40 hiljada eura u sanaciju i uređenje putne infrastrukture, a među planiranim investicijama su izgradnja trotoara kod škole i uređenje skretanja prema rezervoaru. On se posebno zahvalio predsjedniku Katiću i potpredsjedniku Milošu Konjeviću na izvanrednoj saradnji.

Sa predsjednikom Opštine su u današnji terenski obilazak bili i šefica Kabineta predsjednika Dragana Stanišić i direktorica Komunalno-stambenog preduzeća Jasmina Konjević.