grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Pobratim, kineski grad Hđin šalje pomoć Herceg Novom za borbu protiv koronavirusa

  • utorak, 24 mart 2020 13:48

00HdjinGrad pobratim Herceg Novog – kineski Hđin, poslaće našem gradu pomoć u vidu zaštitne opreme, maski i rukavica za ličnu zaštitu, kao i tradicionalnih kineskih ljekova, kako bi stanovništvu i zdravstvenim radnicima pomogli u borbi protiv koronavirusa.

Novljani su već imali priliku da posvjedoče saradnji koja se tokom prethodne dvije godine dešavala između dvije lokalne samouprave na polju kulture, a kako je istakao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, došlo je vrijeme kada su međunarodna solidarnost i prijateljske namjere od najvećeg značaja.

-Hđin se pokazao kao dobar i iskren grad prijatelj i pobratim, i na tome im hvala. Donacija je svakako od velikog značaja, a uz pomoć Opštinskog tima za vanredne situacije, daćemo puni doprinos da oprema i ljekovi odu onima kojima je to najpotrebnije, poručio je Katić.

Podsjetićemo, delegacije Herceg Novog i Hđina su krajem 2017. godine potpisale Pismo namjere, da bi krajem juna 2018. godine gradonačelnici oba grada potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji u Titovoj vili u Igalu.