grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Čestitka povodom pravoslavnog Vaskrsa

  • subota, 18 april 2020 13:49

Katic SamardzicpressSvim vjernicima pravoslavne vjerispovijesti i sveštenstvu želimo srećan i blagosloven Vaskrs, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.

Vaskrs čekamo i slavimo u teškim uslovima pandemije korona virusa, koji drži u strahu i neizvjesnosti cijeli svijet, ali to ne može oduzeti radost Hristovog Vaskrsenja i vjeru u život koji pobjeđuje.
Svaki dom je hram, ako se iskreno molite. Neka najradosniji hrišćanski praznik okupi sav pravoslavni narod u zajedničkoj molitvi za zdravlje, mir, zajedništvo i dobročinstvo.

U vremenima izazova, vjeru treba svjedočiti primjerom. Ostankom u svojim domovima, u danima kada srce želi biti u hramu, na molebnoj litiji, sa porodicom i prijateljima, pravoslavni narod doprinosi borbi za spas mnogih života.

Slaveći praznik vjere u bolje sjutra, sjetimo se da je pred složnim pravoslavnim narodom Herceg Novog i Crne Gore još jedan veliki izazov, borba za očuvanje svetinja. U osvit Vaskrsa, poželimo da istina i pravda pobijede, a narod odbrani svoje svetinje, mir, tradiciju i budućnost.

Neka praznični dani budu vrijeme iskrene ljubavi, dobrote i podrške. Poštujući vrijednosti kojima nas uči Hrist, učinimo sve da pomognemo sebi i drugima, da se ponašamo na dobrobit i za spas svih.

Proslavite Vaskrs u radosti, porodičnoj slozi i međusobnom razumijevanju, razmjenjujući blage riječi podrške i ohrabrenja, sa vjerom da ćemo iz svih nevolja izaći bolji i snažniji.

Hristos Voskrese!


Predsjednik Opštine            Predsjednik Skupštine opštine
     Stevan Katić                           Nikola Samardžić