grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Predsjednik Katić donirao mjesečnu zaradu Crvenom krstu Herceg Novi

  • subota, 25 april 2020 18:02

00ldpredsIzazovi borbe sa pandemijom korona virusa teški su i nesvakidašnji, kako za pojedinca, tako i za građanstvo kao kolektiv, a na prvoj liniji fronta, uz medicinsko osoblje su humanitarni radnici – volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi.

U znak zahvalnosti i ličnog doprinosa, predsjednik Opštine Stevan Katić donirao je svoju mjesečnu zaradu Crvenom krstu, uz poruku volonterima da je odricanje za potrebe socijalno ugroženih, starih i nemoćnih, u vremenu pandemije čin humanosti na kojem svi trebamo biti zahvalni.
U posjeti volonterima danas su bile i potpredsjednica Danijela Đurović i savjetnica predsjednika Tamara Vujović, koje su ukazale na veliki značaj volonterskog tima i opštinske organizacije Crvenog krsta kao centra za humanitarni rad. Dobra komunikacija, predan rad i entuzijazam, kvalitetne su pretpostavke uspješne saradnje lokalne samouprave i organizacije koja brine o egzistencijalno ugoženom dijelu stanovništva, poručeno je tokom razgovora sa volonterima i predstavnicama Crvenog krsta Herceg Novi, Mirom Krsmanović i Milicom Kovačević.
Predsjednik Katić poručio je da je zadovoljan organizacijom rada i efikasnošću Crvenog krsta u našem gradu.
-Otkad je počela pandemija, svi su bili na visini zadatka. Oni su pomagali starima i bolesnima, socijalno ugroženima, podijeljeno je više stotina paketa pomoći, hrane, ljekova i namirnica, a veliku i nesebičnu pomoć pružili su i tokom trajanja karantina u Igalu. Uradili su značajne stvari za koje smo im svi dužni reći veliko hvala, poručio je predsjednik Katić.
Donacija mjesečne zarade predstavlja skroman doprinos aktivnostima organizacije Crvenog krsta Herceg Novi, kazao je predsjednik Opštine i dodao da je siguran da će biti upotrebljena na pravi način.
Prema riječima programske koorinatorke Crvenog krsta Crne Gore, Milene Šćekić, opštinske organizacije širom zemlje u ovom trenutku imaju blisku saradnju i visok stepen razumijevanja i podrške lokalnih vlasti. Sa Opštinom Herceg Novi je taj odnos na zaista zavidnom nivou, koja je svoje resurse stavila na raspolaganje Crvenom krstu, dodala je Šćekić.
Sekretarka opštinske organizacije Herceg Novi Mira Krsmanović istakla je da se gotovo dva mjeseca vode intenzivne aktivnosti sa volonterima i Opštinom Herceg Novi, koja je početkom pandemije pomogla donacijom sredstava za nabavku osnovnih životnih namirnica. Naglasila je i da su do sada pomogli preko 650 porodica, a donacije su stigle i od Turističke organizacije Herceg Novi, turističkih agencija i preduzetnika.