grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada

KaticSSvim građanima čestitam Međunarodni praznik rada, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.
Pandemija koronavirusa, pored borbe za zdravlje i živote, iziskuje od nas ozbiljne napore u prevazilaženju socijalnih i ekonomskih izazova.

Nevidljivi neprijatelj je tokom proteklog perioda uslovio privremeni prestanak obavljanja brojnih djelatnosti, zbog čega veliki broj naših sugrađana nije imao način da zaradi platu. Iz tog razloga, Opština Herceg Novi je predložila set mjera podrške i olakšica za građane i privredu, u želji da pomogne ostvarivanje uslova za dostojanstven rad i život.
Neočekivane okolnosti koje su pogodile cijeli svijet, posebno se odražavaju na zemlje u kojima je turizam glavna strateška privredna grana i generator društveno-ekonomskog rasta kroz stvaranje novih radnih mjesta, a među kojima je i Crna Gora. Kriza izazvana korona virusom pokazala je da u našoj zemlji i dalje traje borba za ostvarivanje prava radnika, pravičnu naknadu, poštovanje radnog vremena.
Na dan kada slavimo one koji svojim radom grade naše društvo i cijeli svijet, želim da posebno podsjetim na one radnike koji su žrtve loše sprovedenih privatizacija od strane države, te izrazim nadu da će oni pobijediti u borbi za ostvarenje svojih prava.
U narednom periodu svi moramo zadržati disciplinu i odlučnost, da bismo u potpunosti zaustavili širenje korona virusa. Važno je da donosioci odluka na državnom i lokalnom nivou pokažu posebnu fleksibilnost, solidarnost i stručnost kako bi građanima i privredi olakšali oporavak, osigurali nastavak ekonomskog rasta, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje zarada i realizaciju značajnih projekata.
Ubijeđen da bez zadovoljnih radnika nema uspješnog društva, vjerujem da će uskoro i u našoj državi biti ostvarena potpuna vladavina prava i da će svi zaposleni imati zagarantovano ostvarenje radnih prava, jednako kao i kolege iz Evropske unije.
Želim vam sreću u daljem radu i čestitam Prvi maj.

Predsjednik Opštine                        
Stevan Katić