grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Sanacija puteva koji spajaju sela: Od Sutorine do Mokrina 7, umjesto 22 kilometra

  • utorak, 09 jun 2020 14:55

radovi u toku jun NSLNastavlja se sanacija i povezivanje puta koji će u konačnom spojiti Sutorinu sa Mokrinama, a građanima omogućiti da između ta dva dijela grada stižu mnogo brže, jer će umjesto sadašnjih 22 morati da pređu samo sedam kilometara.

Trenutno je u toku druga faza radova na betoniranju dionice puta u Mojdežu, na potezu od crkve Svetog Spasa do skretanja za Tijesni klanac. U prvoj fazi, koja je završena prije nekoliko mjeseci, sanirana je trasa od crkve do ispod Doma. Osim toga, u narednih petnaestak dana krenuće i radovi na potezu od Žukove glavice do Mrkajića.

“Radovima na sanaciji puta u Mojdežu omogućićemo mještanima bolju, lakšu i bezbjedniju komunikaciju. Osim toga, riječ je o dionicama kolskog puta koji će biti značajan za cijelu okolinu, jer se njime povezuju Sutorina i Mokrine. Kada put kroz sela bude spojen trostruko ćemo približiti ova dva dijela grada, jer će rastojanje od motela u Sutorini do škole na Mokrinama biti oko 7 kilometara, a sada je oko 22 kilometra”, kaže potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.
Konjević najavljuje da će u narednom periodu biti tamponiran put koji povezuje sela Lazarevići i Porobići. On napominje da je ranije, u saradnji mještana i lokalne uprave, saniran put od sela Lazarevići do crkve Lazarica, a nada se da će u narednoj godini, po fazama kompletan taj put biti betoniran. Takođe, prošle godine je završeno i asfaltiranje puta kroz Tijesni klanac. Kako ističe, u planu je sanacija jedne dionice na potezu Sušćepan-Ratiševina, do novog puta, kao i asfaltiranje dijela na kojem je sanirano klizište.
Podsjećamo, pomenute sanacije puteva dogovorene su tokom prošlogodišnje posjete potpredsjednika Konjevića ovom dijelu opštine i ubrzo nakon toga ušlo se u planiranje i realizaciju projekata. Radove finansira Opština Herceg Novi, u saradnji sa Mjesnom zajednicom, a uz podršku mještana.
“Sanacijom i izgradnjom puteva spajamo sela i doprinosimo unaprijeđenju kvaliteta života u njima. Radi se o trasama u zaleđu Herceg Novog u koje se decenijama nije ulagalo, a značajne su za veliki broj mještana. Podrška koju dobijamo od građana najbolja je potvrda da se radi o projektima od izuzetnog značaj, koji su prvi preduslov za oživljavanje novskih sela”, zaključuje Konjević.