grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Počeli radovi i na Savini, Toploj i u Zelenici

  • ponedjeljak, 15 jun 2020 15:53

NAsput15062020Radnici „Komunalno stambenog“ preduzeća, sektor Putevi, počeli su danas sa radovima na uređenju Ulice bokeljskih mornara na Savini, od maloprodajnog objekta „Škorpion“ do restorana „Galija“.

Ulicu će u narednom periodu asfaltirati kompanija „Fortis Mont“, a „Komunalno stambeno“ će izvesti radove na postavljanju stubova javne rasvjete i izgradnji parapeta.

Radovi na uređenju su počeli i na Šetalištu Pet Danica, na trasi od restorana „Rafaello“ do raskrsnice Šetališta i puta koji ga spaja sa Njegoševom, odnosno do kafe bara „Jazz“. Radi se o sanaciji i uređenju dijela Šetališta koje će izvesti kompanija „Niveda“, a vrijednost radova iznosi oko 30 hiljada eura. Sa završetkom radova, taj dio dobiće daleko primjereniji izgled nego što je sada, uključujući i nivelaciju terena, odnosno ravnanje izbočina i udubljenja koji su se vremenom pojavili.

Takođe, počeli su i radovi u Zelenici, odnosno u Sasovićima, gdje radnici kompanije „Asfalt-beton gradnja“ rade na sanaciji lokalnog puta, u dužini od 1,1 kilometar, od raskrsnice kod Kluba penzionera do mosta kod kasarne. Radovi su vrijednosti oko 95 hiljada eura, a rok za završetak je 30 dana od dana uvođenja u posao. Na toj lokaciji se u saradnji sa Mjesnom zajednicom trenutno izvode i radovi na čišćenju obližnjeg potoka.

Podsjećamo i da su naselja Podi i Zelenika nedavno spojena uređenim, kolskim putem između Gornjih i Donjih Sasovića. Trasa duga 610 metara betonirana je u rekordnom roku, zahvaljujući zalaganju brojnih mještana i podršci koji su dobili od Opštine Herceg Novi i Mjesne zajednice Podi.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića koji je obišao pomenute lokacije sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem, radi se o planiranim projektima kojima će biti uređene pomenute lokacije i unaprijđena njihova funkcionalnost.

-Pored radova na sanaciji lokalnih puteva koji se u kontinuitetu izvode u zaleđu našeg grada, sada radimo i na više lokacija koje su bliže gradskom jezgru. Svakako, svjesni smo potrebe za sanacijom na mnogim lokacijama u Herceg Novom, bilo da su u pitanju naselja, putevi ili stepeništa. U tome veliku pomoć imamo od građana koji svojim sugestijama doprinose da od Herceg Novog napravimo grad po mjeri svih. Do sada smo učinili dosta, a nakon sezone krenućemo još intenzivinije, poručio je Konjević.