grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Telegram predsjednika Opštine povodom smrti Ivana Zubera

  • nedelja, 28 jun 2020 10:14

Foto Plivački-miting-Montenegro-mimoza-kup ZuberPovodom smrti legende crnogorskog i jugoslovenskog plivanja Ivana Zubera, izražavam iskreno saučešće porodici Zuber i Plivačkom vaterpolo klubu Jadran, u svoje lično, ime Opštine Herceg Novi i svih građana.

Herceg Novi će pamtiti profesora Ivana Zubera po svemu što je učinio za razvoj plivačkog sporta u svom Jadranu, u našem gradu, zemlji i šire.

Sve što je u životu radio bilo je na vrhunskom nivou – od dana kada je kao plivač osvajao titule, do onih kada je kao trener u našoj zemlji i Italiji talentovane plivače dovodio do najsjajnijih svjetskih i evropskih odličja. Zahvaljujući njemu PVK Jadran je iznjedrio brojne prvake i rekordere.
Osnivanjem „Montenegro Mimoza Kupa“ u okviru Praznika mimoze Ivica Zuber je učinio Herceg Novi centrom crnogorskog i regionalnog plivanja, upisao naš grad u kalendar manifestacija Evropske plivačke lige. Sa nepresušnim entizijazmom je četvrt vijeka vodio ovu manifestaciju i njegov odlazak stavlja pred sve nas veliki izazov da nastavimo tamo gdje je stao.
Pamtićemo profesora Ivana Zubera kao velikana našeg plivanja, uglednog, časnog, predanog i energičnog sardnika i prijatelja, i vječno ćemo mu biti zahvalni na svemu što je sa ljubavlju i znanjem pružio novskom sportu.
Neka mu je vječna slava i hvala.

Predsjednik Opštine Herceg Novi
Stevan Katić