grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Služba zaštite i spašavanja: Prezentacija opreme i simulacija požara u zatvorenom prostoru

  • petak, 23 oktobar 2020 12:37

Pored redovnih aktivnosti hercegnovske Službe zaštite i spašavanja, početkom mjeseca je u Meljinama održana vježba – simulacija požara u zatvorenom prostoru – podrumu. Vježba je održana u magacinu Vatrogasnog doma, vodio je vođa odjeljenja Vladimir Pejović, a učestvovalo je ukupno šest vatrogasaca.

Opširnije...

Dječija opštinska liga u malom fudbalu okupila više od 100 mališana

  • ponedjeljak, 19 oktobar 2020 11:57

nas19102020

U Herceg Novom je proteklog vikenda počela Dječija opštinska liga u malom fudbalu, u organizaciji „Polino sporta“ i pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi.

Opširnije...

14.10.- Izmjena režima saobraćaja

  • srijeda, 14 oktobar 2020 19:25

Privremeno se mijenja režim saobraćaja u ulicama Njegoševoj, Save Kovačevića i Braće Grakalić, na potezu od raskrsnice Njegoševe ulice sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanke“) do raskrsnice ulica Braće Grakalić i Branka Ćopića, na način da se zabranjuje saobraćaj za sva vozila. Režim izmjene saobraćaja se odnosi na vremenski period od 19.30 do 21h, u srijedu 14. oktobra. Rješenje je donijeto radi nesmetanog i bezbjednog prolaska teretnog motornog vozila i ukrcaja radne mašine sa gradilišta ispred zgrade Opštine Herceg Novi.

“Lavovi Svetog Marka” 10. oktobra u paviljonu Gradske muzike

  • petak, 09 oktobar 2020 16:08

lavovi svetog markaU paviljonu Gradske muzike, u subotu, 10. oktobra sa početkom u 19h, biće upriličena izložba fotografija „Lavovi Svetog Marka“ autora Nenada Mandića, obaviještavaju iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i pozivaju zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

Opširnije...

Univerzalna vrijednost tvrđave Forte Mare kao osnov za upis u UNESCO listu

  • četvrtak, 01 oktobar 2020 14:38

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje saopštavaju da je Ministarstvo kulture Crne Gore obrazovalo projektnu grupu za izradu Ekstenzije nominacije za upis tvrđave Forte Mare na UNESCO listu, u okviru nominacije Venecijanskih utvrđenja od XVI do XVII vijeka.

Opširnije...