grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Prezentacija turističke ponude Herceg Novog na sajmu turizma u Štutgartu

  • srijeda, 15 januar 2020 10:33

TuristPonudaNaslTuristička organizacija Herceg Novi predstavlja ovih dana ponudu našeg grada u Štutgartu, na 52. Sajmu turizma pod nazivom CMT (Camping, Motor, Touristic) koji će trajati do 19. januara.

Tema su kamping i aktivni turizam, a ovaj događaj smatra se jednim od najvećih potrošačkih sajmova u Njemačkoj i Evropi, sa oko 2200 izlagača iz cijelog svjeta i preko 200.000 posjetilaca.

“Glavni fokus izlaganja odnosi se na ponudu kampova i opcija za aktivni turizam na prostoru opštine Herceg Novi. Tokom prva dva dana, najveću pažnju su privukli kapaciteti parka prirode Orjen koji su predstavljeni u tipskoj brošuri kreiranoj od strane Agencije za razvoj i zaštitu Orjena u saradnji sa Turisitičkom Organizacijom Herceg Novi”, saopštili su iz lokalne Turističke organizacije.
Ono što je posebnog značaja za ovogodišnji sajam u Štutgartu je činjenica da se Crna Gora pojavljuje kao zemlja partner, te samim tim dobija znatno veći publicitet u odnosu na druge izlagače. Pored Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma, učestvuju i lokalne turističke organizacije sa svojim predstavnicima privrede.
Na djelu sajamskog prostora koji je rezervisan za Turističku organizaciju Herceg Novi, kao saizlagači nalaze se predstavnici turisitčke agencije Trend Travel, koji se po običaju rado odazivaju na sve velike sajamske događaje poput ovog u Štutgartu.
Raduje nas što Herceg Novi dobija značajnu pažnju posjetilaca, imajući u vidu da se ne predstavljamo na tradicionalan način – ističući kulturno bogatstvo, sunce i more, već su u prvi plan outdoor kapaciteti, koji su kod nas u razvojnoj fazi. Kvalitetno predstavljamo sve ono što pruža naše zaleđe, sa akcentom na Park priorode Orjen, te sve zastupljeniju paralelu – more-planina koja izaziva oduševljenje kod posjetilaca, navode iz Turističke organizacije Herceg Novi.

stutgart

Kako objašnjavaju, upravo činjenica da infrastruktura zaleđa nije na nivou moderne turističke destinacije, što pritom ne uskraćuje užitak potencijalnom gostu koji se tu nađe – to je ono što njemačkom turisti zvuči najprivlačnije jer oni žele autentičnost i što je moguće veću privatnost.
”Jutro na planini – popodne na obali je koncept koji privlači veliku pažnju ovih dana, te nas značajno diferencira u odnosu na lokalnu konkurenciju. Oni koji planiraju Crnu Goru posjetiti kamp vozilom, takođe vide Herceg Novi kao interesantnu bazu, zbog svih prethodno navedenih činjenica, ali i zato što smo prvi grad po ulasku u Crnu Goru, što predstavlja svojevrsnu olakšicu i skraćeno vrijeme provedeno u vožnji”, kažu iz Turističke.
Na osnovu do sada iskazanog interesovanja na ovom sajmu, zaključuju da će u 2020. godini potražnja za kampovima u Crnoj Gori biti u značajnom rastu, te da će to navesti sve oni koji planiraju biznis u oblasti turizma da razmotre opciju ulaganja u auto kampove kao deficitarni dio ponude.