grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Izmjena režima saobraćaja: Protestne šetnje od Tople do Belaviste i Škvera

  • petak, 17 januar 2020 10:09

Aktuelno170120U srijedu, 16. januara od 17 sati biće služen moleban u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj, nakon čega će se vjernici i sveštenstvo Njegoševom ulicom uputiti u molebnu litiju do crkve Svetog Arhangela Mihaila na trgu Belavista, u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U nedelju ujutro, 19. jnauara nakon liturgije u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj koja počinje u 8 sati, okupljeni će krenuti Njegoševom i Ulicom Save Kovačevića ka Škveru, gdje će biti organizovano tradicionalno plivanje za Bogojavljenskim krstom.
Ovim povodom, biće privremeno izmijenjen režim saobraćaja, radi nesmetanog i bezbjednog održavanja molebne litije. Saobraćaj za sva motorna vozila će biti zabranjen u dijelu centralnih gradskih ulica, i to:
- u srijedu, 16. januara od 17.30 do 19 časova u dijelu Njegoševe ulice od raskrsnice sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanka“) do Ulice Save Kovačevića;
- u nedelju, 19. januara od 09.30 do 10.30 časova u dijelu Njegoševe ulice od raskrsnice sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanka“) do Ulice Save Kovačevića i u Ulici Save Kovačevića.