grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U četvrtak 29.10. prezentacija mogućih lokacija za spomenik Mirku Komnenoviću

  • utorak, 27 oktobar 2020 11:42

MirkoKomnenic27102020U četvrtak 29.10. će u Dvorani Park biti održana prezentacija mogućih lokacija za postavljanje spomenika Mirku Komnenoviću, sa početkom u 18 sati. Prezentacija će biti prilika da se zainteresovana javnost informiše o mogućnostima i do sada sprovedenim procedurama, a govoriće autor idejnih rješenja za 6 lokacija, arhitekta Srđan Marlović.

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pozivaju sve zainteresovane građane da dođu, informišu se, daju svoje mišljenje ili sugestije.

Podsjećamo da će spomenik poznatom hercegnovskom gradonačelniku Mirku Komnenoviću (1870-1941) biti rađen na osnovu idejnog rješenja akademskog vajara Zorana Ivanovića iz Srbije, čiji je djelo izabrano među sedam radova koji su pristigli sredinom prošle godine. Odluku je donio stručni žiri koji je radio u sastavu: arhitekte Srđan Marlović i Snežana Šunić Kolarić, akademski vajari Viktor Popović i Vukašin Milović, i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo. Spomenik će izraditi i postaviti Opština Herceg Novi.