grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U Herceg-Novom kampanja povodom Svjetskog dana osoba oboljelih od dijabetesa

  • petak, 12 novembar 2021 13:54

Foto Medjunarodna federacija za dijabetes IDF

Svjetski dan osoba oboljelih od dijabetesa, 14. novembar u Herceg Novom će biti obilježen kampanjom čiji je cilj skretanje pažnje na osobe koje se svakoga dana bore sa dijabetesom.

Tim povodom, Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju u saradnji sa JZU Dom zdravlja organizovaće 13. novembra akciju besplatne kontrole šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i edukativno predavanje, a 14. novembra će zgrada Opštine Herceg Novi biti osvijetljena plavom bojom, koja je simbol osoba oboljelih od dijabetesa.

Besplatna kontrola šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska biće omogućeni građanima u subotu, 13. novembra u terminu od 09 do 11 časova na terasi Gradske kafane.

Edukativno predavanje će biti održano istog dana, sa početkom u 11. 30 časova, u sali Skupštine opštine Herceg Novi, a predavač će biti dr Nataša Radović, internistkinja endokrinologije.

Humanoj kampanji su se odazvale i kompanije „Mercator - CG“ i „Voli“, na način da će u subotu dijetetski proizvodi u maloprodajnim objektima ovih trgovačkih lanaca biti sniženi za 20%.

„Sa zadovoljstvom pozivamo građane da urade korisnu stvar za sebe i pridruže se akciji u cilju prevencije dijabetesa, bolesti koja sve više uzima maha i ima teške posljedice ako se ne kontroliše i liječi“, poručuju iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju.

Foto: Međunarodna federacija za dijabetes (IDF)