Iz Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost, obavještavaju građane, da će sutra (10. maj) sprovesti treći larvicidni tretman komaraca, dok će u ponedeljak i utorak, 13. i 14. maja, obaviti prvi tretman deratizacije javnih površina na teritoriji opštine Herceg Novi.

Larvicidno treatiranje komaraca se sprovodi na područjima kao što su bare, kanali, otvoreni vodotoci, gradska groblja i septičke jame. Kao larvicidno sredstvo, koristi se biološki larvicid tj. preparat dimilin na bazi diflubenzurona, koji nije opasan po ljude i sisare u cijelini i nije toksičan za ptice i pčele već samo za ciljane štetočine.
Deratizacija (13. i 14. maj) obuhvata kanalizacione šahtove i kontejnerska mjesta na području Opštine, kao i javne zelene površine oko stambenih objekata, na potezu od graničnog prelaza Debeli brijeg do Kamenara, duž magistrale, kao i ulicama Sava Ilića, Njegoševa, Save Kovačevića, zatim pojas uz obalu Šetališta pet Danica i priobalni put duž rivijere.
Apeluju na vlasnike kućnih ljubimaca da u ovom periodu, shodno Odluci o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, povedu računa o bezbijednosti svojih ljubimaca.