logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Туризам и култура повезују Херцег Нови и Санкт Петербург

NAsSPHN01062018Сарадња у области туризма и културе повезиваће убудуће Херцег Нови са руским градом Санкт Петербургом, договорено је током посјете делегације нашег града другом највећем граду у Русији. Представници Херцег Новог били су почасни гости на отварању Међународног позоришног фестивала у том граду, а на позив Позоришта за младе, другог по величини театра у том граду.

Херцег Нови је веома атрактивна дестинација за туристе из Русије, а Санкт Петербург као град од преко пет милиона становника јако емитивно тржиште и на тим чињеницама ће се заснивати сарадња туристичких организација два града. Најављено је потписивање протокола о сарадњи, те да ће двије организације размијенити промотивни материјал, па ће се каталози о Херцег Новом наћи у овом руском граду већ током предстојећег Свјетског првенства у фудбалу, када се очекује велики раст посјете како из цијеле Русије, тако и свијета.

Представници Санкт Петербурга били су посебно заинтересовани за намјеру Херцег Новог да развија спортски и здравствени туризам ван љетње туристичке сезоне. Како кажу, климатски услови у нашем граду веома су погодни за потенцијалне госте из Русије и ово је сегмент у којем постоји велики број могућности за сарадњу на обострано задовољство.

TO Sankt PetersburgaДруга важна област будуће сарадње биће култура. Током посјете, начелник Комитета за културу Града Санкт Петербурга Константин Сукшенко именовао је Амбасадорку за културу Санкт Петерсбурга у Херцег Новом, и то ће бити директорица Позоришта за младе Светлана Лавренцова. На овај начин исказана је јасна намјера за реализацију конкретних пројеката у два града, а неки од предложених били су гостовања руских балетских трупа, опера, театара у нашем граду.

Такође, потврђена је добра сарадња херцегновске локалне управе са Амбасадом Руске Федерације у Црној Гори и спремност Амбасаде да постиче и помаже повезивање два града.

У Санкт Петерсбургу су боравили предсједник Скупштине општине Херцег Нови Милош Биговић, начелник Кабинета предсједника Владимир Арсић, директорица Јавне установе културе Херцег Фест Гордана Поробић Крцуновић и Милутин Говедарица испред Туристичке организације, који су током два дана разговарали са начелником Комитета за културу Града Санкт Петербурга Константином Сукшенком, директорицом Туристичке организације Надеждом Петровом, замјеницом начелника Комитета за развој туризма Наном Гвичијом и шефицом Службе за међународне културне односе Еленом Воиновом, а домаћица посјете била је директорица Позоришта за младе Светлана Лавренцова.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови