PrijemNSL27122023Новљанима, репрезентативцима Црне Горе у спортском риболову који су освојили бронзане медаље на Свјетском првенству у Хрватској, уручене су плакете за остварени успјех.

На новим одличјима честитали су им потпредсједник Општине Мирко Мустур, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица и Ђорђе Арнаут из истог секретаријата.
У екипи из Херцег Новог били су спортски риболовци Марко Радосављевић и Здравко Дамјановић, селектор Анте Араповић, предсједник и потпредсједник Савеза за спортски риболов на мору ЦГ Младен Ростовић и Жељко Косић.
Спортски риболовци из Херцег Новог остварују одличне резултате на свјетским и домаћим такмичења и на тај начин достојно представљају свој град и државу, казао је потпредсједник Мустур.
„Овај спорт можда не спада у оне које сматрају великим попут фудбала, кошарке и слично, али има своје мјесто у свијету, а за нас као медитеранску државу је препознатљив. Они на такмичењима представљају државу и свој град јер су репрезентативци углавном са овог подручја. Похвалио бих и резултате КСР Игало који су ове године на првенству били без премца“, казао је потпредсједник Мустур.
Општина Херцег Нови се труди да максимално подржи спортски риболов као један од традиционалних спортова у Боки, истакао је секретар Кисјелица.
Prijem27122023„Због тога нам је важно да имамо добро организоване клубове у нашем граду, за који можемо казати и да је центар спортског риболова у Црној Гори јер је овдје и сједиште националног Савеза. Овог пута су три репрезентативца из Херцег Новог остварила успјех, а ми ћемо наставити све њих да подржавамо јер видимо да та подршка даје одличне резултате“, казао је секретар Кисјелица.
Предсједник Савеза Ростовић захвалио је за лијеп однос локалне самоуправе према спортском риболову и жељу да препозна и награди њихове успјехе.
„Бронзане медаље на Свјетском првенству које је одржано у хрватском Новиграду представљају велики успјех за нашу репрезентацију, показују да овај спорт има перспективу и доказују да је Црна Гора морска држава јер изгледа да не разумију сви да смо на мору. Спортски риболов је веома масован спорт, такмичења су озбиљна и далеко од онога што поједини замишљају као уживање на обали. Захваљујем Општини Херцег Нови што су нам помогли и када је ријеч о просторијама у којима је сједиште Савеза. У току је опремање и планирамо отварање током Празника мимозе. За нас је то значајна ствар, али и за Херцег Нови који је препознат као Европски град спорта“, закључио је Ростовић.