CentralnaNSL05032024Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност Општине Херцег Нови одржао је јуче централну јавну расправу о Нацрту Одлуке о одређивању граница, статуса, категорије и режима заштите заштићеног подручја Парк природе „Орјен“ на територији општине Херцег Нови и Нацрту Студије ревизије заштићеног подручја, парка природе „Орјен“.

Јавна расправа траје до 12. марта.
Централној јавној расправи о Нацрту одлуке и Нацрту студије присуствовали су преставници Општине Херцег Нови - Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност: овлашћени руководилац Секретаријата Душан Вукић, Руководилац сектора за екологију Данијела Влаовић, Координатор сектора за екологију Светлана Матијашевић и Самостални савјетник за правне послове Евгенија Томић-Црногорац.
Присутни су били и представници Агенције за заштиту животне средине, која је израдила Нацрт Студије ревизије заштићеног подручја парка природе „Орјен“: Координатор пројекта мр Биљана Телебак и дипл биолог, члан стручног тима мр Василије Бушковић, али и велики број заинтересованих грађана и представника разних институција (укупно 55).
У уводном излагању присутнима се обратио Вукић, који је поздравио присутне и упознао их са законодавним оквиром и са планираним током Централне јавне расправе. Влаовић је присутне упознала са током конкретног поступка ревизије заштићеног подручја Парка природе Орјен.
Rasprava0105032024У другом дијелу ријеч су добили чланови стручног тима за израду нацрта студије. Телебак је одржала презентацију Нацрта студије заштите, након чега је Бушковић презентовао зоне заштите и ограничења у свакој зони појединачно.
У трећем дијелу Централне јавне расправе ријеч су добили присутни заинтересовани грађани и представници институција, који су постављали питања, давали сугестије и примједбе. Централна јавна расправа завршена је у 14 сати.
Као што је раније саопштено, увид у Нацрт Одлуке и Нацрт Студије је могуће обавити на сајту Општине Херцег Нови www.opstinahercegnovi.me; у просторијама Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, канцеларија број 101 (III спрат) сваког радног дана од 8.00 до 11.00 часова, као и у канцеларијиама: МЗ Крушевице - понедељком; МЗ Мокрине-сриједом и петком; МЗ Камено-Жлијеби уторком и четвртком у истом временском интервалу.
Из надлежног Секретаријата позивају грађане и власнике непокретности у овом подручју да учествују у предметној јавној расправи, а примједбе, предлоге, мишљења и сугестије у писаној форми могу предати до 12. марта:
-путем поште на адресу Општина Херцег Нови – Секретаријат за екологију и енергетску ефикасност, Трг маршала Тита бр.1, 85 340 Херцег Нови
-непосредно на грађанском бироу Општине Херцег Нови (шалтер број 4),
-на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .