NAsLsamoup

У сусрет новогодишњим и божићним празницима, штићеницима Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју, Дневног боравка за одрасла и стара лица које ради у оквиру НВО “Нова шанса у Новом”, те Дјечијег дома Младост, представници Секретаријата за локалну самоуправу уручили су данас пригодне поклоне.

Такође, Туристичка организација Херцег Нови је уз већ поменуте установе, додијелила укупно 98 ваучера у вриједности од по 50 еура и штићеницима невладиних организација “Зрак сунца” и “Сунчев зрак”.

Према ријечима секретарке за локалну самоуправу, Весне Самарџић, Општина Херцег-Нови се труди да штићеницима свих установа социјалне и дјечије заштите у Херцег-Новом за Нову годину уручи пригодне поклоне, а пажња и весела атмосфера су се данас итекако могле осјетити у Дневном центру, Дјечијем дому “Младост” и НВО “Нова шанса у Новом”.

Она је упутила велику захвалност свим запосленима који брину о овим рањивим категоријама становништва, али и истакла изузетно присан однос који представници секретаријата за локалну самоуправу имају са штићеницима и радним колективима.

“У питању је обавеза свих нас, али и велико задовољство. Мислим да смо кроз све ове године које су иза нас, са великим радом и трудом да створимо добре услове у Дневном центру и Дневном боравку за особе 27+, обезбиједили штићеницима и њиховим родитељима добру подршку, а мислим да заслужују и много више, јер заиста је тешко када имате дијете са сметњама у развоју. Вјерујем да им свака мала пажња и помоћ добро дођу”, истакла је Самарџић.

Како је истакао Далибор Вуковић испред Туристичке организације Херцег-Нови, са дугогодишњом праксом даривања ваучера се наставило и ове године, па је тако укупно 98 штићеника Дневног центра, Дјечијег дома “Младост”, невладиних организација “Нова шанса”, “Сунчев зрак” и “Зрак сунца” добило ваучере, што ће свакако бити од помоћи њима и њиховим родитељима.

Директорица Дневног центра, Драгица Косић, истакла је да овим лијепим гестом Туристичке организације и локалне самоуправе заокружују ову годину.

“Ми смо једина установа социјалне и дјечје заштите чији је оснивач Општина Херцег-Нови и просто немам ријечи да се захвалим свима, од предсједника Општине и предсједника Скупштине до нашег надлежног секретаријата, колико разумијевања имају за нас. Не само да имају разумијевања, него су стално ту и да нас обиђу и просто знају сваку породицу, свако дијете и све што ми радимо. И ми се трудимо да будемо транспарентни и да буду упознати са свим. Видјели сте данас која је то радост за њих. За нашу установу је битно да нас наш град, привредници, јавне установе и друга предузећа и организације препознају као установу коју треба подржати и којој треба помоћ”, додала је Косић.

“Општина Херцег Нови је нама увијек подршка, наш вјетар у леђа за све активности”, казала је предсједница НВО Нова шанса у Новом Весна Одаловић, у оквиру које је отворен и Дневни боравак за лица 27+.

“И данас су дошли са поклонима. Њихова је идеја била и нама су указали повјерење за отварање боравка за лица 27+. Ми се трудимо да то повјерење оправдамо. Традиционално ваучере смо добили и од Туристичке организације”, казала је Одаловић.