logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Посјета представница Општине Херцег-Нови Технополису: Унаприједити мјере подстицаја локалног предузетништва

NADBMslika2Општина Херцег-Нови ће у наредном периоду имати интензивну сарадњу са тимом Иновационо предузетничког центра Технополис, у погледу конципирања и реализације мјера подстицаја локалног предузетништва кроз организовање обука, радионица, тренинга за заинтересоване, али и кроз пружање бесповратне финансијске подршке, у складу са могућностима у оквиру овогодишњег буџета.

Ово је закључено током јучерашње радне посјете секретарке за туризам, економски развој и инвестиције Сузане Мемаровић и руководиоца одјељења за инвестиције у том сектору Бранке Мрачевић овом центру у Никшићу.

Посјета Технополису подстакнута је намјерама у општинском Секретаријату да се у наредном периоду посебна пажња посвети развоју предузетништва на локалном нивоу, те припреми интензиван програм подршке свима који су заинтересовани за покретање сопстеног бизниса или развоја постојећег.

Менаџерка бизнис инкубатора ИПЦ Технополис Јелена Ђедовић, менаџер за управљање програмским активностима и развој предузетништва Ђорђије Бркуљан и менаџер за управљање пројектним активностима и развој предузетништва Александар Јаничић представили су рад Технополиса по секторима, као и добра искуства и праксе у досадашњем раду.

BMERT2018Јачање и подстицај предузетништва у општинама представља један од кључних предуслова одрживог развоја, и на састанку је констатовано да је то уједно и један од највећих изазова за локалне самоуправе. С тим у вези, намјера Секретаријата је да за наредну годину у буџету обезбиједи значајнија средства за подршку предузетништву на локалном нивоу.

Додатно, разматране су могућности сарадње на пројектима финансираним од стране међународних донатора и реализације заједничких активности, и договорено партнерство на позивима ИПА програма  прекограничне сарадње чије расписивање се очекује наредних мјесеци.

Иновационо предузетнички центар Технополис основан је као мјесто на којем се могу наћи потребне информације и подршка за развој пословне идеје, покретање приватног бизниса, вођење бизниса и могућности прибављања финансијских средстава. Бави се промоцијом и развојем предузетништва, то јест оснивањем нових и развојем постојећих предузећа на локалном и регионалном нивоу, промовисањем и развојем научно-истраживачких резултата у циљу поспјешивања пословања предузећа, као и учествовањем у реализацији различитих развојних пројеката. Битан дио пословних активности је и формирање мреже институција, привредника и појединаца који ће бити подршка свим потенцијалним предузетницима, новооснованим и већ основаним предузећима.

 

 

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси

 

Истражи Херцег-Нови