logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Амбасадор Краљевине Шведске Њ.Е. Јан Лундин у посјети Општини Херцег Нови

00amb SvedАмбасадор Краљевине Шведске Њ.Е. Јан Лундин боравио је данас у посјети Општини Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем и потпредсједницом Данијелом Ђуровић, те савјетницом предсједника Тамаром Вујовић и секретарком за културу и образовање Аном Замбелић Пиштало разговарао о актуелним дешавањима у нашем граду, али и плановима ревитализације куће нобеловца Ива Андрића на Топлој.

Опширније...

Најављено успостављање сарадње Трста и Херцег Новог - Историјске везе два града као темељ сарадње и повезивања

trst-predsjednik IIПредсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и сарадници боравили су почетком ове седмице у радној посјети градовима Венецији и Трсту. Први човјек наше општине је у разговору са тршћанским градоначелником Робертом Дипјацом указао на активности у Херцег Новом поводом организације обиљежавања јубилеја 300 година Топаљске комунитади, уз позив да буде гост нашег града 14. јула, када ће бити уприличена велика свечана церемонија тим поводом. Позив је прихваћен, а на иницијативу градоначелника Трста, братимљење са нашим градом биће успостављено приликом договорене посјете.

Опширније...

Подршка предузетничком клубу „Art&Craft“

  • четвртак, 15 фебруар 2018 13:46

NasAC15022018Ученице и чланице предузетничког клуба „Art&craft“ СМШ „Иван Горан Ковачић“ посјетиле су данас Општину Херцег-Нови, гдје их је примио потпредсједник Милош Коњевић. У пратњи професорице Миње Ивановић, младе предузетнице из IIIту Барбара Божовић, Драгана Огњеновић, Ивона Хусеини и Јована Драганић представиле су програм рада клуба и будуће циљеве, а са циљем успостављања још боље сарадње са локалном самоуправом.

Опширније...

Одобрен пројекат Општине Херцег-Нови: Из ЕУ фондова преко 190.000 еура за санацију куће Ива Андрића

KIA13022018Општина Херцег-Нови обезбиједила је преко 190.000 еура за санацију куће нобеловца Ива Андрића кроз пројекат „Очување, унапријеђење и промовисање природног и културног насљеђа приморских заједница кроз јачање модела еко-музеја чији је циљ паметно и одрживо управљање туризмом’’, или краће - Co.Co.TOUR.

Опширније...

Поплочавање од Шквера до Хотела Плажа готово до почетка априла

NAsSeta09022018Потпредсједница Општине Херцег Нови Данијела Ђуровић обишла је данас дионицу Шеталишта Пет Даница на којој је компанија „Фрали“ почела са извођењем радова на санацији, односно поплочавању дијела од Шквера до Хотела Плажа.

Опширније...