novastazaorjen1Протеклог викенда отворена је још једна планинска рута у херцегновском залеђу. Стаза кроз Љути крш, на јужном ободу масива Орјен, резултат је заједничког рада домаћина, Планинарског клуба “Субра” и Походничког друштва “Ново место” из истоименог града - побратима Херцег Новог.

Осим планинара, догађају су присуствовали представници Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност, Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, те Агенције за развој и заштиту Орјена који су се обратили окупљенима, након чега је слиједило откривање пригодне спомен-плоче и заједнички обилазак стазе.
novastazaorjen2“Стаза спада у средње тешке, а главне атракције које је одликују су гео-феномени крша, геолошке формације калцијум карбоната које формирају веома разуђен и тешко проходан рељеф. Од појединачних локалитета вриједи поменути поглед на маркантну улазну вертикалу Шкрапске јаме, прелаз преко пукотинског процјепа премошћен дрвеним мостићем, те сам видиковац са погледом на Љути крш, што је и крајња дестинација”, саопштавају организатори и додају да ће и убудуће предлагати и подржавати овакве и сличне активности које промовишу наша природна богатства и здраве начине живота.