petarporobicПредсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић упутио је најискреније саучешће породици Петра Поробића и ВПС Црне Горе у своје лично и име локалне самоуправе.

„Одлазак са животне сцене великог човјека и прослављеног ватерполо стратега, Петра Поробића, представља тежак тренутак не само за његову породицу већ за све нас у Херцег Новом, цијелу ватерполо заједницу у Црној Гори, али и много шире.
Задужио је херцегновски, црногорски, југословенски и свјетски ватерполо донијевши му бројне медаље и титуле са најпрестижнијих такмичења попут олимпијског сребра, свјетског и европског злата, а са „Јадраном“ вратио титулу и пехар Купа на Шквер. Био је кључна фигура у развоју бројних талентованих ватерполиста из Херцег Новог и Црне Горе чиме је створио чврсту базу за будући успјех црногорског ватерпола.
Петра смо са осталим нашим олимпијцима прије двије године дочекали из Токија у парку Бока и надали се да ћемо се и следеће године, након Олимпијаде, заједно радовати успјесима, али је наше заједничке планове предухитрио његов прерани одлазак.
Његовом посвећеношћу и преданошћу, Херцег Нови је постао препознатљив на свјетској ватерполо сцени, због чега му остајемо вјечно захвални. Његови успјеси и резултати остају уписани златним словима у ватерполо историји, а однос према овом спорту, којем је припадао цијелим бићем, путоказ млађима како треба радити и достојанствено представљати град и државу“.

предсједник Општине Херцег Нови
Стеван Катић