zgradaohn2022Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције расписао је Јавни позив за подршку развоју пољопривреде за 2023. годину.

Позив је отворен до 8. новембра текуће године.
На основу Одлуке о подстицајима и инвестирању у развој пољопривреде, а у складу са буџетом Општине Херцег Нови и Планом коришћења средстава за подстицање развоја пољопривреде за 2023. годину, обезбијеђено је 85 000 еура.
За подршку организовању и развоју органске пољопривредне производње опредијељено је 4 000 еура, подршку производњи и развоју маслинарства 10 000 еура, развоју пчеларства 6 000 еура, развоју воћних засада 30 000 еура, за подршку повртларској и цвјећарској производњи 16 000 еура, затим сточарској производњи 15 000 еура и за подршку подизању засада лчјековитог биља 4 000 еура.
Право на подстицаје остварују физичка и правна лица регистрована за обављање пољопривредне дјелатности као и одговарајуће НВО чији су циљеви и дјелатност пољопривреда и која имају пребивалиште, односно сједиште на подручју општине Херцег Нови на чијој територији и обављају дјелатност, осим пчелара који могу имати селеће пчелињаке у другим општинама.
Услови и која је документација потребна, појашњени су у Јавном позиву, одлуци и плану коришћења средстава који су, заједно са захтјевима доступни овдје и на сајту Општине Херцег Нови www.hercegnovi.me.
Попуњен захтјев и потребну документацију треба предати на Грађански биро општине Херцег Нови у затвореној коверти или поштом на адресу: Општина Херцег Нови – Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције, Трг маршала Тита бр. 2, 85340 Херцег Нови.
За додатне информације доступан је е-мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .