00Projekti na ToplojНа Топлој ће у наредном периоду почети реализација више пројеката, од постављања нових стубова јавне расвјете и инфраструктурних интервенција, до реконструкције тротоара и регулације саобраћаја у непосредној близини ОШ “Дашо Павичић”. У плану локалне самоуправе је и изградња монтажне гараже на три нивоа на Топлој II, како би проблем са недостатком паркинг мјеста био ријешен са 150 нових, поручио је након данашњег обиласка терена потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић.

Са потпредсједником са били и секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, секретар за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш и предсједница МЗ Топла, Нада Букилица.
Степениште од Музеја Мирко Комненовић до шеталишта ће бити реконструисано и уређено, а од музеја до Његошеве улице ће бити постављено и неколико стубова јавне расвјете.
“Обишли смо игралиште изнад Куће нобеловца Ива Андрића и планирамо да га наредне године реконструишемо. Игралиште постоји већ 30-40 година, у катастрофалном је стању и обезбиједићемо средства кроз капитални буџет за наредну годину да се игралиште санира“, казао је Коњевић и додао да је једна од локација коју су обишли и ОШ „Дашо Павичић“, гдје је евидентан саобраћајни проблем.
„Планирамо да урадимо вертикално степениште поред боћарског терена како дјеца не би ишла главном улицом. Такође, проширићемо дио гдје се скреће са магистрале између Центра безбједности и надвожњака, јер је то мјесто гдје најчешће долази до већег застоја када говоримо о саобраћају око школе. Такође, радиће се тротоар од Дома здравља до маркета Идеа, а имамо у плану и да радимо монтажну гаражу на три нивоа. Власник земљишта је Првоборац и у наредном периоду нас очекују преговори. Овим пројектом бисмо ријешили проблем паркинг простора на Топлој II и обезбиједили око 150 мјеста“, истакао је Коњевић и подсјетио да је пут од маркета Воли до Рамареxа већ годинама у плану, те нагласио да ће у наредном периоду почети радови и на тој локацији. На тај начин би саобраћај био додатно растерећен јер ће бити спојена постојећа са улицом која води ка Топлој III.
У плану за асфалтирање је и улица Браће Грбића, а наредне године ће се радити и реконструкција тротоара од семафора до хотела „Крушо“ и том приликом ће бити изведени радови на побољшању атмосферке мреже.

Потпредсједник Коњевић је нагласио да је у плану локалне самоуправе рјешење саобраћајних гужви код Новљанке и књижаре „Дамбо“.
“Ту бисмо поставили стубиће и цијелу улицу од семафора до Новљанке асфалтирали. За санацију тротоара од продавнице Мартиновић до бившег Нецкома, у овој улици, је урађен тендер и изабран извођач радова“, казао је Коњевић.
Обилазак терена је био прилика и за разговор са грађанима, од којих су неки указали на конкретне проблеме попут недовољног доброг одвода атмосферских вода у близини трафостанице на Топлој, недостатка потпорних зидова како би се спријечило обрушавање терена, слабог функционисања скупштина станара и потребног уређења зеленила на неколико локација.
„Грађани су увијек на првом мјесту и сарадњу са локалном самоуправом ћемо подићи на још виши ниво. Мислим да је сарадња у моје лично име на завидном нивоу, увијек помогнемо колико је могуће и изађемо у сусрет“, закључио је потпредсједник Коњевић.