logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Одржан састанак представника Општине Херцег-Нови са министром Шеховићем

ZGRADAOHNПредставници Општине Херцег-Нови имали су јуче у Министарству просвјете конструктиван састанак са министром Дамиром Шеховићем, на којем је разговарано о двије важне теме – изградњи основне школе у Игалу и реконструкцији школе у Србини.

По првој тачки је усаглашено и закључено да је Општина Херцег-Нови изнашла нову локацију, имовински неоптерећену, за коју ће Влада у најскоријем периоду донијети Одлуку о државном објекту од општег интереса и покренути поступак израде главног пројекта, како би се у овој години стекла претпоставка да се у капиталном буџету државе за 2017. годину нађе изградња школе у Игалу.

Када је у питању реконструкција задужбинског здања основне школе у Србини, са задовољством је констатовано да су издати урбанистичко-технички услови, те да ће Министарство ове седмице донијети програмски задатак за израду пројектне документације и потом отворити тендер за одабир извођача радова. Пројекције су да ће у овој години бити изабран понуђач и започети радови. За ову активност су средства опредијељена у Буџету Црне Горе за 2017. годину.