logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Одржан састанак представника Дирекције јавних радова и Општине Херцег-Нови

OHNZgПредставници Дирекције јавних радова Црне Горе, на челу са директором Миланом Мартиновићем, састали су се данас у Општини Херцег-Нови са потпредсједником Општине Драганом Јанковићем и његовим сарадницима.

Састанку су присуствовали и посланици у Скупштини Црне Горе из Херцег-Новог, Петар Поробић и Маја Бакрач.

Главне теме састанка биле су неопходне припремне активности за градњу основне школе у Игалу и завршетак реконструкције Основне школе „Милан Вуковић“ на Савини.

Представници Општине изразили су задовољство активностима које су биле предмет састанка, као и односом државних органа према потребама Херцег-Новог. Посебно су истакли до сада изведене радове на Основној школи „Милан Вуковић“, који су, између осталог, омогућили да се свечана сала ове школе послије 30 година стави у функцију.

Из Дирекције јавних радова су информисали и о неопходним радовима на санацији терена како би отпочела реализација пројекта изградње новог, на мјесту старог вртића на Савини.

Такође, информисали су о интензивирању активности на отпочињању санације задужбине Бошковић – Ђуровић – Лакетић, односно старе школе у Србини.

Посебна тема разговора била је потреба укључивања Дирекције и свих државних и општинских субјеката у неопходну хитну санацију твђаве Канли Кула.

На састанку је још једном потврђена опредијељеност Дирекције јавних радова и надлежних министарстава у Влади Црне Горе рјешавању актуелних, а вишедеценијских потреба Херцег-Новог.