logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Руководство Општине Херцег-Нови обишло градилиште Портонови

Nas26072017Катићем боравила је данас на градилишту пројекта Портонови у Кумбору, гдје су разговарали са извршним директором компаније Азмонт Инвестментс Рашадом Алијевим и помоћником извршног директора за операције Стеваном Милићем.

Састанку је претходио обилазак градилишта и продајног центра. Општинско рукводство је током обиласка информисано о динамици извођења радова и плановима на самом пројекту.Уз предсједника Катића, обиласку градилишта и састанку са менаџментом компаније присуствовали су и потпредсједници Општине Херцег Нови Данијела Ђуровић и Милош Коњевић, као и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Милош Биговић.

Катић је изразио је задовљство посјетом и детаљима које су чули на терену.

-Оно што је за нас посебно битно је да ће у Портоновом бити отворен велики број нових радних мјеста и да ће приоритет у запошљавању имати грађани Херцег Новог, Боке и Црне Горе. Како смо информисани, у овом тренутку нема проблема у реализацији пројекта, а о свему што би у наредном периоду представљало изазов договараћемо се и сарађивати, казао је Катић.

Извршни директор компаније Азмонт Инвестментс, Рашад Алијев, истакао је задовољство због посјете која је данас уприличена нагласивши да постоје бројни модалитети за сарадњу.

-Стипендијски програм којим подржавамо школовање младих из Боке у области туризма и менаџмента један је од примјера могуће сарадње и подршке Општине Херцег Нови. Вјерујемо да је већ наредна школска година прилика да већи број студената буде дио генерације који ће мијењати имиџ Црне Горе, а за то је подршка и помоћ општине као и других субјеката више него добродошла, напоменуо је Алијев.

Портонови, вриједан 650 милиона €, осмишљен је тако да нашу земљу постави на свјетску мапу и то као сљедећу дестинацију за пробирљиве свјетске путнике, а гради се на осамљеној обали црногорског живописног Бококоторског залива. Портонови ризорт, величине 26ha, ће имати 275 некретнина, од луксузних, пространих градских кућа и апартмана у срцу медитеранског насеља, преко стилских вила са уређеним вртовима, до отмених апартмана у поткровљу са infinity базенима са погледом на марину.

Замјеник извршног директора за операције, Стеван Милић, делегацију је упознао са детаљима овог комплексног пројекта, а посебну пажњу тренутно привлаче Марина и резиденцијални дио Доње насеље.

Оно што издваја Портонови и оно што је његова окосница јесте потпуно нова и најмодернија марина за мега јахте. Инфраструктура најбољег квалитета гарантује безбједност и сигурност које ће Портонови обезбјеђивати јахтама и њиховим власницима. Портонови Марина ће имати могућност за 238 веза за јахте и супер јахте до 80m дужине. То ће бити једна од најбоље природно заштићених марина у региону, која пружа одличан приступ Јадрану и далматинским острвима чак и на само дан једрења.

Главни инвеститор Портонови ризорта је компанија Азмонт Инвестментс, један од водећих инвеститора у Црној Гори. Сједиште компаније је у Црној Гори, и то од 2012. године када је компанија започела свој рад овдје. За сада, Портонови је главни пројекат компаније, а добро познати инвеститор је отворен за даља улагања не само у Црној Гори, већ и у другим земљама.