logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Предсједник Катић и потпредсједник Коњевић у посјети Служби заштите и спасавања: Почела реконструкција фасаде дома, за ватрогасце исплата прековремених и награда

  • понедјељак, 11 септембар 2017 13:55

NasVatr11092017Ватрогасни дом ускоро ће имати нову фасаду, новска Служба заштите и спасавања добиће нову опрему, а сви службеници биће награђени за свој посвећен и пожртвован рад током протеклих мјесеци, поручено је током данашње посјете челника Општине Херцег-Нови ватрогасном дому у Мељинама.

Са члановима Службе заштите разговарали су предсједник Општине Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић.

Са задовољством је констатовано да су отпочели радови на реконструкцији фасаде Ватрогасног дома, које финансира Општина Херцег Нови. Ово је први пут да се изводе радови на фасади од 1984. године, када је дом изграђен.

Предсједник Катић је казао да су измирене све обавезе према ватрогасцима у смислу плаћања прековременог рада, те да ће свакога од њих Општина и додатно наградити са по 200 еура.

Челници Општине обишли су цијели дом и презентована им је постојећа опрема. Сагласили су се да новска Служба добро опремљена, али да улагање мора да се настави, посебно када је у питању побољшање возног парка.

С обзиром да је доста опреме настрадало у последњим пожарима, договорена је набавка нове гардеробе, чизама, цријева, маски, свјетиљки, шлемова, у складу са захтјевима саме Службе.