grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Сезона протекла без великих проблема

  • понедјељак, 08 септембар 2014 13:42
цитаделаЗавршен је рад Координационог тијела за праћење туристичке сезоне. Од првог састанака, који је одржан 29. априла, сваке седмице су представници локалне управе, Комуналне полиције, Управе полиције и Управе за инспекцијске послове, анализирали актуелна питања и проблеме и договарали њихово рјешавање.
girls youth nike high tops shoes Light Smoke Grey

По потреби заказивани су и састанци са представницима јавних предузећа како би се уочени проблеми синхронизовано, квалитетно и ефикасно рјешавали.

- С обзиром да је главна туристичка сезона завршена, у петак смо одржали посљедњи састанак за ову годину – рекао је предсједник општине Милан Вајагић. - Закључили смо да је сезона, што се тиче јавног реда и мира, протекла мирно без неких великих ексцеса. И овог љета имали смо проблеме са буком, али је то све било у границама неке толеранције, а било је и мање пријава грађана него прошле године. Питање гужви у саобраћају, углавном се односило на транзит Јадранском магистралом. Захваљујући помоћи полиције, саобраћај се одвија успорено али без великих застоја.

Врло често је на дневном реду било и питање туристичких дилера и дестак њих је процесуирано судији за прекршаје. На том плану више је урађено него прошле године, тако да је то питање било нешто мање изражено, али и даље остаје отворено – рекао је Вајагић.

Посјета у просјеку мања за један одсто

Посјета је овог љета  била у просјеку мања за један одсто  у односу на прошлу годину. На то је утицало то што Хотел Центар у Игалу  (бивши РВИ) није радио јер је у току његова реконструкција.

– На посјету су свакако утицали и бројни проблеми у региону и шире, поплаве у Републици Србији и БиХ. То су дестинације одакле долази највећи број гостију на наше приморје, рат у Украјини, проблеми у Русији, али и кишовито љето које је помјерило почетак сезоне. То су велики разлози, а ипак смо забиљежили минимални пад посјете чиме релативно можемо да будемо задовољни – закључио је предсједник општине.